Letecká doprava

Emirates SkyCargo představuje nový způsob ochrany nákladu před teplotními vlivy

Emirates SkyCargo, největší světová nákladní letecká společnost, v souladu se svou strategií poskytovat zákazníkům širokou nabídku inovativních řešení pro převoz teplotně náchylného zboží uvádí nový bílý obalový materiál, který byl vyvinut ve spolupráci s firmou DuPont.

White Cover Xtreme s využitím materiálové technologie Tyvek® Xtreme™ W50 společnosti DuPont představuje ještě dokonalejší ochranu teplotně náchylného nákladu před vlivy horkého, studeného či deštivého počasí.
 
Technologie Tyvek® Xtreme™ W50 stojí na patentovaném polyethylenovém materiálu Tyvek® s vysokou hustotou zajišťující robustní ochranu při měnícím se počasí. Materiál je využíván v řešeních Emirates SkyCargo White Cover a White Cover Advanced. Nová trojitá vrstva White Cover Xtreme funguje při vysokých teplotách jako štít, jenž odráží sluneční svit. Při nízkých teplotách naopak zabraňuje úniku tepla, čímž udržuje správnou vnitřní teplotu nákladu během přepravy. White Cover Xtreme je prodyšný a umožňuje odpařování vody, tím předchází její možné kondenzaci, která narušuje celistvost zásilek. Právě White Cover Xtreme je kompaktním řešením nabízejícím vysokou úroveň ochrany jak v drsném zimním, tak v horkém letním počasí.
 
Emirates SkyCargo pracovala v  posledních letech se společností DuPont na vytvoření portfolia lehkých termo obalů pro přepravu nákladu, aby mohla nabízet efektivní a prvotřídní ochranu před vnějším teplem a výkyvy počasí. Emirates SkyCargo coby průkopník ve využívání speciálních obalů v letecké dopravě představil White Cover Advanced v dubnu 2016, a navázal tak na předchozí úspěch technologie White Cover. White Cover je určena především pro netrvanlivé zboží náchylné na vyšší teploty, jako je ovoce či zelenina. White Cover Advanced se pak využívá u balených farmaceutických zásilek více citlivých na zvýšené teploty. Nové řešení White Cover Xtreme pomůže ochránit teplotně náchylné zásilky včetně léčiv před výkyvy počasí při přepravě z místa původu do cílové destinace.
 
Emirates SkyCargo je prvním leteckým nákladním přepravcem na světě, který představil technologii Tyvek® Xtreme™ W50 od společnosti DuPont v rámci svých ochranných obalů White Cover zaměřených na pozemní handlingové služby. Spolupráce se světovým lídrem v nákladní letecké přepravě s globální sítí o více než 155 destinacích přináší společnosti DuPont cennou zpětnou vazbu pro další zdokonalení výzkumu a vývoje nových produktů a řešení pro chladicí řetězec v nákladní přepravě. Obě společnosti intenzivně pracovaly na testování pozemního využití White Cover Xtreme a tato služba se začíná zákazníkům nabízet od konce srpna 2017.
Obnovení spolupráce
Spolupráce mezi Emirates SkyCargo a DuPont na vývoji White Cover Xtreme je součástí vzájemné existující dohody o vývoji nových ochranných, především termo, obalů pro nákladní leteckou přepravu. Smlouva o spolupráci byla obnovena na mnichovském veletrhu Air Cargo Europe v květnu 2017, a to pro období dalších 2 let do roku 2019. Vzájemné partnerství umožňuje oběma stranám pokračovat ve vývoji finančně efektivních inovativních obalů, které plně ochraňují teplotně náchylný náklad tak, aby byly uspokojeny požadavky koncových zákazníků.  
 
Bezplatná přeprava zboží ve White Cover
Od června do srpna 2017 nabízela společnost Emirates SkyCargo bezplatnou přepravu teplotně náchylných produktů v obalech White Cover svým cestujícím, kteří takové zboží z Dubaje převáželi. Průměrně Emirates SkyCargo každý měsíc přes Dubaj přepraví více než 30 000 tun netrvanlivého zboží z různých koutů světa.
 
Emirates SkyCargo provozuje moderní flotilu 259 letadel s širokým trupem, včetně 14 nákladních: 13 Boeingů 777-F a 1 kusu B747-400ERF. Letecká společnost se může pochlubit nejmodernějším vybavením pro zachování chladicího řetězce v Emirates SkyCentral, uzlech nákladní dopravy na letištích  Dubai International a Dubai World Central. Tyto centrály disponují více než 25 000 m2 vyhrazenými pro úložný prostor s kontrolovanou teplotou a speciálními mrazírenskými kamiony nepřetržitě provozovanými mezi letišti Dubai World Central a Dubai International.
 

Přečtěte si také

Back to top button