Letecká doprava

Wizz Airslaví 12. výročí svého prvního letu

První let společnosti Wizz Air, která byla založena v září 2003, se uskutečnil 19. května 2004 z Katovic v Polsku a odstartoval proces realizace ambiciózního cíle založit nízkonákladovou leteckou společnost ve střední a východní Evropě.

Poté, co se tohoto cíle podařilo dosáhnout, pokračuje letecká společnost Wizz Air v inovacích, aby maximálně uspokojovala přání zákazníků, a dnes oznamuje spuštění svých nových webových stránek, zvýšení přepravní kapacity i zavedení nových linek.
 
Nové webové stránky společnosti Wizz Air mají přehledné uspořádání, které lze snadno přizpůsobit jakékoli velikosti displeje, ať se jedná o chytrý telefon, tablet nebo stolní počítač, a umožňují snadnější používání než jakékoli jiné aktuální webové stránky leteckých společností. Revoluční funkce expresní rezervace je první svého druhu, která umožňuje zákazníkům zakoupení letenky pouhými třemi kliknutími během 30 sekund. WIZZ spouští nejprve mobilní verzi nových webových stránek, aby vyšel vstříc potřebám svým zákazníkům, kteří používají technicky vyspělá zařízení, protože objem mobilních transakcí se každoročně zdvojnásobuje. V průběhu následujících týdnů budou webové stránky spuštěny i na všech ostatních platformách. Webové stránky jsou již přímo přístupné na chytrých telefonech na adrese wizzair.com nebo na jakémkoli zařízení zadáním adresy m.wizzair.com. Názornou ukázku uspořádání a funkcí nových webových stránek lze nalézt na https://youtu.be/utQMi6u6ubg.
 
Wizz Air dnes také oznámil, že zvýší kapacitu a posílí své základny v Bukurešti a Sofii novými letadly. Od prosince 2016 bude mít v rumunském hlavním městě základnu devět letadel, zatímco v Sofii jich bude celkem sedm. Zvýšená kapacita bude využita na nových linkách Bukurešť – Tenerife, Sofie – Norimberk, Sofie – Basilej a Sofie – Doncaster Sheffield, jakož i pro zvýšení frekvence letů na stávajících linkách do mnoha oblíbených destinací. Nové linky jsou již v prodeji s cenami letenek od 15,49 GBP/19,99 EUR a jejich rezervaci lze uskutečnit na wizzair.com.
 
NEJNOVĚJŠÍ LINKY SPOLEČNOSTI WIZZ AIR:
 
Linka
Dny
Zahájení provozu
Ceny letenek od*
Bukurešť – Tenerife
středa
2. listopadu
229 RON/49,99 EUR
neděle
18. prosince
Sofie – Norimberk
středa, neděle
21. prosince
39,99 BGN/19,99 EUR
Sofie – Basilej
pondělí, pátek
23. prosince
39,99 BGN/23,99 CHF
Sofie – Doncaster Sheffield
pondělí, pátek
23. prosince
39,99 BGN/15,49 GBP
 
József Váradi, předseda představenstva společnosti Wizz Air, řekl: „Wizz Air v uplynulých dvanácti letech způsobil revoluci v letecké dopravě ve střední a východní Evropě. V současnosti propojujeme 39 zemí s destinacemi sahajícími od Evropy až po Střední východ. V loňském roce jsme uvedli naši modernizovanou značku a převzali naše první letadlo Airbus A321, nejhospodárnější letadlo s jednou uličkou na světě, a díky pokračujícím dodávkám těchto letadel zůstane naše flotila letadel jednou z nejmladších v Evropě. Naší misí je neustále usilovat o vylepšování cestovních zážitků našich cestujících a v současnosti činíme další krok spuštěním našich nových webových stránek. V souladu s inovací, jíž byl první let společnosti WIZZ, nasloucháme přáním našich cestujících a ještě více usnadňujeme rezervaci letenek – nová funkce expresní rezervace je revoluční a umožňuje uskutečnit rezervaci levných letenek WIZZ pouhými třemi kliknutími během 30 sekund. Naši síť linek do Evropy i dalších regionů budeme i nadále rozvíjet a těšíme se, že na palubách našich letadel budeme vítat stávající i nové zákazníky, kteří si budou užívat skvělých služeb, poskytovaných fantastickým palubním personálem společnosti Wizz Air.“

Přečtěte si také

Back to top button