Letecká doprava

Wizz Air rozšířil středisko pro výcvik pilotů v Budapešti o vyspělý letecký simulátor

Wizz Air, největší nízkonákladový letecký dopravce ve střední a východní Evropě, dnes oznámil, že nechá své středisko pro výcvik posádek letadel v Budapešti vybavit vyspělým leteckým simulátorem.

Tím se dále rozšíří možnosti stávajícího programu pro výcvik pilotů, který je již dnes považován za jeden z nejlepších mezi výcvikovými programy leteckých dopravců.
Letecký simulátor s pevnou základnou kabiny letadla typu A320 bude uveden do provozu letos v létě a doplní simulátor společnosti Wizz Air s pohyblivou základnou, čímž zvýší flexibilitu společnosti v její snaze o dodržování přísných standardů výcviku členů posádek letů. Kromě toho se rozšíří termínové možnosti při naplňování zvyšujících se požadavků na výcvik pilotů v souvislosti s plánovaným růstem společnosti Wizz Air.
 
Simulátor, přesná replika kokpitu letadla Airbus A320, je identický s kompletními nepohyblivými leteckými simulátory a zahrnuje velmi kvalitní vizuální systém v kombinaci se simulovaným zvukovým doprovodem, který přispívá k realistickému napodobení prostředí při letu. Zařízení, dodané společností MPS, bude používáno pro různé aktivity při výcviku pilotů letadel typu A320 včetně typového výcviku a některých druhů výcviku členů posádky.
 
Wizz Air zaznamenal v roce 2015 nárůst počtu přepravených cestujících o 22 %, z 15,8 milionu v roce 2014 na 19,2 milionu v roce 2015. Wizz Air se nedávno stal prvním nízkonákladovým dopravcem v Evropě, který uvedl do provozu letadlo Airbus A321ceo s 230 sedadly, aktuálně vyráběnou verzi letadla A320 se 180 sedadly, která dosud slouží v leteckém parku společnosti Wizz Air. Tento krok vede k dalšímu snížení již tak nízkých provozních nákladů společnosti Wizz Air, což umožní i v budoucnosti nabízet cestujícím nejnižší možné ceny letenek.
 
Kapitán David Morgan, vedoucí letového provozu ve společnosti Wizz Air, k tomu říká: „Jsme potěšeni, že nám společnost MPS dodala tento zcela nový simulátor A320 s pevnou základnou. Toto zařízení doplní v našem výcvikovém středisku v Budapešti simulátor s pohyblivou základnou, čímž výrazně rozšíří naše stávající možnosti výcviku. Wizz Air má pověst poskytovatele výcviku pilotů světové úrovně a tento simulátor nám umožní udržet vysoké standardy i při pozoruhodném růst naší letecké společnosti.“
Wizz Air nedávno získal ocenění „Value Airline of the Year 2016“ od předního odborného časopisu Air Transport World.

Přečtěte si také

Back to top button