Motorismus

Iveco Bus pokračuje v rekordní dodávce meziměstských autobusů pro De Lijn

Iveco Bus, jeden z největších výrobců autobusů v Evropě, pokračuje průběžně v dodávce meziměstských autobusů Euro VI Crossway LE (s nízkým nástupem) pro vlámského dopravce v Belgii.

Vítězstvím v tomto významném tendru v roce 2013 společnost ještě více upevnila svou čelní pozici přímo v srdci EU. Vozy budou nasazeny do provozu na meziměstských linkách po celých Flandrech. CNH Industrial rychle posiluje svou přítomnost v Belgii a nejvýrazněji tak činí na poli hromadné osobní dopravy.
 
Od roku 2013, kdy společnost zvítězila v rekordním tendru vlámského dopravce De Lijn, bylo dodnes již dodáno téměř 50 vozů Iveco Bus. De Lijn v současnosti disponuje flotilou s více než 2 300 autobusy, které každoročně přepraví odhadem 500 milionů cestujících přes více než 225 milionů kilometrů. 
 
Podle smlouvy má být dodáno celkem 160 meziměstských autobusů Crossway LE (s nízkým nástupem) pro nasazení na meziměstských linkách ve Flandrech. Zkompletované autobusy byly dopraveny do vozovny De Lijn poblíž Antverp. Zbývající vozy budou dodány do konce roku 2014. Všech 160 kusů je vyráběno v závodě Iveco Bus ve Vysokém Mýtě v České republice. Odtud jsou odesílány jednomu ze dvou dealerů Iveco Bus v Belgii (Gregoor Trucks v Herentals a Belgian Bus Repair v Tildonku), kde jsou specializovanými pracovníky připravovány k dodávce a důkladné kontrole ze strany De Lijn.
 
“Skupina CNH  Industrial  je potěšena, že si De Lijn vybral pro tuto významnou zakázku právě Iveco  Bus. Dosáhli jsme vítězství v tomto tendru díky své historické pozici na tomto trhu a zároveň díky investicím do vysoké kvality a nejmodernějších produktů a služeb. Děkujeme De Lijn, že tyto hodnoty ocenila a zvolila Crossway LE jako nejlepší možnost na trhu”, nechal se slyšet Tom Verbaeten, generální ředitel CNH Industrial Belgium.
 
Úspěchů ve veřejném sektoru dosahuje CNH Industrial díky silné pozici v Belgii, kde společnost nabízí od roku 1906 zemědělskou techniku. CNH Industrial zaměstnává v celé zemi téměř 4 000 lidí, má v Bruselu obchodní zastoupení svých značek Iveco a Iveco Bus, provozuje dva výrobní závody v Zedelgemu a Antverpách, a řídí tu vlastní dealerskou a servisní síť.
 

Přečtěte si také

Back to top button