Motorismus

Renault Trucks D Optifuel: Distribuce znoží v režimu úspory paliva

Po modernizaci své distribuční řady představuje Renault Trucks dva nové modely Renault Trucks D a D WIDE Optifuel.

Tato vozidla, optimalizovaná pro snížení spotřeby paliva, jsou sériově vybavena prvky přispívajícími k úspoře pohonných hmot. Vozidla jsou zároveň vybavena zkušební verzí systému Optifleet, řešením Renault Trucks pro správu vozového parku, které zákazníkům umožňuje snížit náklady spojené s provozem vozidel a tím zvýšit jejich rentabilitu.
 
Přepravci zboží věnují stále větší pozornost paliva ve svých vozových parcích a jejich monitorování. S cílem naplnit jejich potřeby přichází Renault Trucks s nabídkou svých modelů Renault Trucks D a D WIDE ve verzi Optifuel. Verze Optifuel obsahuje technické nástroje a služby umožňující snižování spotřeby paliva. V tomto případě je to právě nabídka systému Optifleet, telematického řešení Renault Trucks pro správu vozového parku.
 
Oba dva modely Renault Trucks D a D WIDE Optifuel, vybavené robotizovanou převodovkou (Optitronic nebo Optidriver), jsou k dispozici bez režimu power a jsou tak trvale provozovány v režimu úspory paliva nezávisle na plném sešlápnutí plynového pedálu. Vozidla jsou dále vybavena systémem automatického vypínání motoru, který zabraňuje zbytečnému plýtvání palivem vypnutím motoru po 3 nebo 5 minutách, kdy vozidlo stojí a má aktivovanou parkovací brzdu.
 
V závislosti na způsobu využívání vozidla a profesi každého zákazníka mohou být modely Renault Trucks D a D WIDE Optifuel na přání vybaveny střešním spojlerem zlepšujícím aerodynamiku vozidla a nově vyvinutými pneumatikami Michelin s nižší hodnotou valivého odporu, čímž je dosahováno i nižší spotřeby paliva. Dalším možným doplňkem k této výbavě může být školení hospodárné jízdy Optifuel Training.
 
Vedle režimu fuel eco, robotizované převodovky Optidriver a integrovaného systému cruise control disponuje model Renault Trucks D WIDE systémem Optiroll, který, pakliže to podmínky dovolují, umožňuje maximálně využívat setrvačnost vozidla a tím snižovat jeho spotřebu. Tento systém již prokázal své přednosti při využití ve vozidlech pro dálkovou přepravu. Vedle těchto technických nástrojů jsou modely Renault Trucks D a D WIDE Optifuel připraveny pro využívání doplňkových služeb určených ke snižování spotřeby paliva.
 

Přečtěte si také
 
Nabídka Optifuel tak obsahuje instalaci telekomunikační řídící jednotky umožňující aktivovat Optifleet, řešení Renault Trucks pro správu vozového parku umožňující zákazníkům zvyšovat rentabilitu jejich provozu. Tato řídící jednotka umožňuje zákazníkům získávat prostřednictvím zabezpečeného webového portálu nebo prostřednictvím e-mailu veškeré klíčové údaje o vozidle a o řidiči a umožňuje kontrolovat dodržování zásad ekonomického stylu řízení definovanými vedoucími vozových parků.
 
V praxi v sobě systém Optifleet u modelů Renault Trucks D a D WIDE kombinuje dva moduly Optifleet: modul Check určený ke sledování průměrné spotřeby a údajů, jako jsou např. data o používání brzdového pedálu a dalších zpomalovacích systémů a modul Map pro zjišťování polohy vozidla v reálném čase a následnou analýzu nejvýhodnějších jízdních tras.
 
V neposlední řadě jsou modely Renault Trucks D a D Wide Optifuel, stejně jako ostatní modely těchto řad, kompatibilní pro používání a zpracování dat v rámci programu Optifuel Infomax, který je určený k podrobnému měření a následné analýze dat ovlivňujících spotřebu paliva. Tato na trhu ojedinělá nabídka se dokonale doplňuje s řešením Optifleet.
 
Zákazníkům využívajícím služeb instruktora hospodárné jízdy umožňuje na základě 70 sledovaných kritérií velmi podrobně analyzovat spotřebu paliva a v případě potřeby pak definovat výukový plán pro každého jednotlivého řidiče. Díky propojení produktů Optifleet a Optifuel Infomax přichází Renault Trucks na trh s jedinečným a nejkomplexnějším řešením umožňujícím snižování spotřeby paliva u malých i velkých vozových parků.
 

Přečtěte si také

Back to top button