Motorismus

Iveco Bus: nový název značky určený hromadné přepravě

Iveco Bus se stává oficiálně novým jménem značky pro podnikání společnosti Iveco v oblasti hromadné přepravy osob, čímž potvrzuje závazek společnosti k tomuto sektoru.

Název Iveco Bus tímto nahrazuje předcházející jméno značky Iveco Irisbus. Tento okamžik znamená počátek nové etapy působení společnosti Iveco v oblasti hromadné přepravy osob s cílem globální expanze. Je to poslední krok rozsáhlého procesu konsolidace, jehož kořeny sahají hluboko do historie společnosti, výsledek více než sta let zkušeností. Iveco Bus  je v zásadě postavený na prestižním evropském dědictví, jež společnosti umožnilo stát se jedním z hlavních hráčů dodávajících dopravní prostředky k přepravě osob po celé Evropě.
 
Nová značka Iveco Bus posiluje identitu tohoto podnikání spolu s ostatními mezinárodními aktivitami společnosti. Podporuje tak ještě více rozvoj a vnímání celé produktové řady autobusů jako jednoznačnou součást Iveco, zejména na trzích jakými jsou Evropa, Jižní Amerika a Čína, kde má společnost důležité postavení. Trvalá udržitelnost rozvoje, technologie a celkové provozní náklady (Total Cost of Ownership) jsou silné atributy značky Iveco Bus, které jsou v plném souladu s kompletní produktovou řadou Iveco.
 
Tato nová identita značky souvisí s uvedením na trh zcela nového městského autobusu Euro VI, který bude mít světovou premiéru na      60. světovém kongresu a výstavě UITP o mobilitě a městské dopravě v Ženevě (Švýcarsko) ve dnech 26. až 30. května 2013, což je důležitá událost pro celosvětovou síť hromadné dopravy.
 
Iveco Bus v České republice
Největším výrobním závodem pro Iveco Bus je výrobní závod ve Vysokém Mýtě.  Společnost Iveco Czech Republic, a. s. navazuje na dnes již 85letou tradici výroby autobusů v tomto městě a na 118letou historii firmy založené Josefem Sodomkou. Firma, známá od roku 1948 pod jménem Karosa, se již v druhé polovině čtyřicátých let minulého století orientovala převážně na výrobu autobusů a je spojena s řadou úspěšných a dnes legendárních vozidel. Jedná se o řadu 706 RTO, ale i o další řady ŠM, 700, 900. Na tyto úspěšné typy vozidel navázala vozidla řady Crossway, Crossway Low Entry, Arway a Citelis, vyráběná v řadě motorizací a modifikací. Dnes společnost, známá od roku 2007 jako Iveco Czech Republic, a. s., exportuje více jak 90 % své produkce do zhruba 30 zemí světa. Firma je významným zaměstnavatelem v regionu a vytváří další pracovní místa u svých tuzemských dodavatelů

Iveco
Iveco, společnost koncernu Fiat Industrial, konstruuje, vyrábí a prodává široký sortiment lehkých, středně těžkých a těžkých nákladních a užitkových vozidel, terénních nákladních automobilů, městských a meziměstských autobusů i dálkových autokarů, ale také speciální vozidla určená pro požární aplikace, nasazení v terénu, obranu a civilní ochranu. Iveco zaměstnává více než 26 000 lidí na celém světě. Spravuje své výrobní závody v 11 zemích Evropy, Asie, Afriky, Oceánie a Latinské Ameriky, kde vyrábí vozidla, jež se vyznačují nejmodernějšími technologiemi. 5 000 prodejních a servisních středisek ve více než 160 zemích garantuje technickou podporu všude, kde jsou vozidla Iveco v provozu.
 

Přečtěte si také

Back to top button