Motorismus

Audi hodlá více než zdvojnásobit svou výrobní kapacitu v Číně

Německý producent luxusních automobilů Audi hodlá v příštích letech více než zdvojnásobit svou výrobní kapacitu v Číně na 700.000 vozů ročně ze současných 300.000 vozů ročně.

Oznámila to firma, která je stejně jako Škoda Auto součástí německého automobilového koncernu Volkswagen. Audi dodalo, že plánuje výstavbu nové továrny na jihu Číny, která by měla zahájit provoz od roku 2013. “Společný podnik FAW-VW, ve kterém Audi vlastní podíl spolu s Volkswagenem a čínským partnerem FAW, investuje během příštích pěti let zhruba tři miliardy eur (76 miliard Kč) do modelové řady, výroby a distribuce značky Audi v Číně,“ uvedla společnost. 
    
Automobilka předpokládá, že její prodej na čínském trhu se v letošním roce vyšplhá na rekordních 300.000 vozů. V prvních deseti měsících prodej stoupl o 32 procent na 253.739 vozů. Poptávku po luxusních vozech v Číně podporují zlepšující se majetkové poměry obyvatel a stoupající význam střední třídy. Země se tak z hlediska růstu prodeje stala nejdůležitějším trhem pro automobilku Audi i její německé konkurenty Mercedes-Benz a BMW, napsala agentura Reuters.
 

Přečtěte si také

Back to top button