Motorismus

Dvoumiliontý Hyundai sjel z linky v Nošovicích

Převzal ho Hasičský záchranný sbor ČR.

Dvoumiliontým vozem vyrobeným ve výrobním závodě Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMZ) v České republice je Hyundai Tucson 2.0 CRDi.  Jeho odběratelem je Hasičský záchranný sbor České republiky a na slavnostním ceremoniálu jej převzal generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky generálmajor Drahoslav Ryba.  Hasičský záchranný sbor vůz Hyundai Tucson vybral ve výběrovém řízení a využije ho na zabezpečení dopravy příslušníků při horších terénních podmínkách v krizových situacích.
 
Sériová výroba byla v závodě Hyundai Motor Manufacturing Czech zahájena 3. listopadu 2008. Pozoruhodné je tempo, jakým výroba rostla: k dosažení mety prvního milionu bylo zapotřebí 54 měsíců, druhý milion následuje po 37 měsících a další přijde za ještě kratší dobu. Z produkce nošovického závodu dodal Hyundai na domácí trh 77 600 aut.
Prezident společnosti HMCZ Byung Kwon Sir k tomu dodává: „Jsem hrdý na to, že dvoumiliontý vůz předáváme právě Hasičskému sboru České republiky a věřím, že tento Tucson je začátkem naší další spolupráce. V České republice jsme druhou nejprodávanější značkou a prodeje Hyundai v ČR neustále rostou. Velmi mne těší, že Hyundai Tucson pro Hasičský záchranný sbor, je po vozech pro Policii ČR a vozech pro Městskou policii Praha, dalším naším příspěvkem pro zajišťování bezpečnost občanů v České republice.“
 
„Bezpečné, spolehlivé a rychlé vozy jsou pro hasiče nezbytné pro to, aby mohli svojí práci dobře vykonávat. Při záchraně zdraví, života a majetku občanů je totiž důležitá každá minuta, o kterou k zásahu přijedou dříve. Zároveň ale musí dojet bezpečně a v pořádku. Nové, kvalitní vozy pomáhají hasičům lépe si plnit službu občanům,“ dodal generální ředitel HZS ČR genmjr. Drahoslav Ryba.

Přečtěte si také

Back to top button