Motorismus

Růst Fordu na evropském trhu pokračoval i v červenci

Díky velkému zájmu zákazníků o nové a modernizované modely zaznamenal Ford v červenci opět zvýšení počtu prodaných automobilů.

Na 20 tradičních trzích* šlo celkem o 100 500 vozů, v prvních sedmi měsících letošního roku to pak bylo již 769 900 automobilů. Meziročně představují tyto výsledky zlepšení o 5,3, respektive 9,7 %.
 
Tržní podíl značky za prvních sedm měsíců roku 2015 meziročně vzrostl o 0,1 procentního bodu, na rovných osm procent. Ford zůstává druhou nejprodávanější značkou osobních a užitkových automobilů v Evropě.
 
Bezmála 7 400 zákazníků si již objednalo nový Mustang, který se na evropském trhu začal prodávat v létě. Odbyt Mondea se v červenci meziročně zlepšil o 70 %, úspěchy hlásí rovněž modely z kategorie SUV. Kuga si v červenci i za prvních sedm měsíců roku připsala nejlepší výsledky od uvedení své první generace v roce 2008. Model EcoSport zaznamenal ve srovnání s loňským červencem navýšení prodejů o 164 %.
 
Dařilo se rovněž užitkovým modelům z nové a rozšířené řady Ford Transit, stejně jako
pick-upu Ranger. Počet objednávek vozidel Transit Courier a Tourneo Courier byl v červenci více než dvojnásobný.
 
Celkem Ford prodal v červenci o čtyři procenta více užitkových automobilů než loni, za prvních sedm měsíců roku však činí meziroční navýšení 28 %. Tržní podíl značky v tomto sektoru vyrostl o 1,7 procentního bodu, na 12,3 %. To je nejvyšší hodnota za téměř dvě desetiletí. V červenci přijal Ford o 72 % více objednávek na užitkové vozy než ve stejném měsíci loňského roku.
 
Velmi dobře si Ford počínal i na českém trhu, kde s 1 527 v červenci zaregistrovanými vozy zaznamenal meziroční růst o více než 30 %. Pilířem prodejních úspěchů v ČR je oblíbený model Ford Focus.
 
 
* Údaje vycházejí z prodejních výsledků ve 20 evropských zemích. Jsou to Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Velká Británie.

Přečtěte si také

Back to top button