Motorismus

Iveco evropským lídrem v oblasti vozidel poháněných zemním plynem

9. března bylo autorizovaným prodejcem Iveco – V.I.V.A. BRESCIA DIESEL SPA předáno čtyřicet nových Daily CNG firmě GEOS, společnosti působící v oblasti dopravy.

Slavnostního ceremoniálu  v Castegnatu, kraj Brescia, se zúčastnili mimo jiné Pierre Lahutte, ředitel značky Iveco, Enzo Vacca, ředitel GEOS a Sergio Salvi Henry, generální ředitel společnosti V.I.V.A. BRESCIA DIESEL.
              
“Tato dodávka,” jak uvedl Pierre Lahutte, “je dalším potvrzením vysoké hodnoty našeho vozu, vítěze prestižního titulu “Mezinárodní dodávka roku 2015”, který zahrnuje nejlepší řešení jak z hlediska životního prostředí, tak konkurenceschopnosti, což jsou dnes klíčové body v ekonomice dopravy. Italský výrobek je vítězem ve všech směrech: od vozidla samotného, přes špičkovou technologii, až po značku důvěry – vždy připisované naší Daily.”
 
Geosu bylo předáno 40 dodávek Daily CNG, model 35S14N V, H2 rozvor 3520L s objemem 12 metrů krychlových, s motorem na stlačený zemní plyn (CNG, Compressed Natural Gas) o výkonu 136 koní. Nová Daily CNG zachovává stejné přednosti vozidla z hlediska točivého momentu, nosnosti a ovladatelnosti jako v dieslové verzi, a tím zaručuje nižší náklady na pohonné hmoty a snížení hluku.
 
Žebřinová konstrukce rámu činí z Nové Daily vůz oblíbený u výrobců nástaveb, protože nabízí robustnost a je schopen unést velkou zátěž.  A díky způsobu umístění nádrží u modelu Natural Power není nijak omezen ani nákladový prostor, ani prostor pro výrobce karoserií. Nabídkou vozidel na alternativní pohon plní Iveco svůj závazek šetřit životní prostředí.
 
Iveco je evropským lídrem v oblasti vozidel poháněných zemním plynem. Iveco a Iveco Bus se mohou pochlubit celou řadu vozidel na zemní plyn. Celkem více než 13 000 prodaných kusů, zahrnuje lehká, střední a těžká užitková vozidla a autobusy. Výhody používání těchto vozidel jsou mnohonásobné, a to jak z hlediska ochrany životního prostředí, tak ekonomické udržitelnosti. Celkové úspory na provozních nákladech vozidla, tzv. TCO – Total Cost of Ownership – mohou dosáhnout až 10%.
 
Geos Soc. Coop je společnost působící v oblasti dopravy od roku 2008, s kořeny v severní Itálii. Činnost společnosti se pohybuje převážně v oblasti dopravy se zaměřením na přepravu farmakologických výrobků a potravin podléhajících rychlé zkáze, skladové hospodářství, přesun těžkých břemen a logistiku pro výstavy, montáž a demontáž stánků.
 

Přečtěte si také

Back to top button