Motorismus

Dodávka 21 autobusů MultiClass do Rakouska

Rakouská společnost Stern & Hafferl Verkehrsgesellschaft mbH se sídlem v Gmundenu u Lince rozšířila svůj vozový park o 21 nových linkových autobusů Setra MultiClass 400.

O 14 vozů S 415 UL business a sedm S 417 UL business pro pravidelné linky v oblasti Steyr / Kremstal. Rodinná firma, jedna z největších soukromých dopravních firem v regionu, zvítězila ve výběrovém řízení zadaným hornorakouskými orgány. Vozy S 415 UL nabízí 45 míst k sezení a 36 míst k stání a S 417 UL poskytují místo pro 59 sedících a 15 míst k stání.
 
Pro generálního ředitele Güntera Neumanna představuje vítězství v tendru milník ve více než 130ti-leté historii firmy, stejně jako i v dlouhodobé spolupráci se značkou Setra: „Značka Setra je nedílnou součástí flotily Stern & Hafferl Verkehr a Stern & Hafferl Touristik  pro linkové a zájezdové autobusy.  Jako rodinný podnik oceňujeme dobré vztahy a vynikající služby, považujeme nový model Setra UL business za velmi atraktivní produkt v oblasti výběrových řízení ve veřejné dopravě, a to jak z hlediska ceny, tak z hlediska kvality.“ 
 
Thomas Rohde, generální ředitel společnosti EvoBus Austria GmbH, je potěšen, že Stern & Hafferl je jedním z prvních podniků v Rakousku, který provozuje tyto modely: „Jsme hrdí na to, že značka Setra bude významně přispívat k dlouhodobému úspěchu Stern & Hafferl s vozidly Setra MultiClass UL business. Tato velká objednávka je pro mne jasný důkazem úspěšnosti revidované koncepce vozidla, který nabízí flexibilní řešení pro veřejnou dopravu.“
 
Stern & Hafferl má jeden z největších vozových parků v Horním Rakousku
Rodinná firma Stern & Hafferl se sídlem v Gmundenu u jezera Traunsee nabízí kombinaci tramvajové, vlakové, autobusové, lodní i nákladní dopravy, a tak pokrývá všechny oblasti veřejné dopravy. Hlavním předmětem podnikání v oblasti autobusové dopravy je provoz na pravidelných linkách.
 
Společnost uvedla svůj první autobus do provozu v roce 1928. Stern & Hafferl Verkehr má jeden z největších vozových parků v Horním Rakousku. Vozový park má více než 110 vozidel v různých kategoriích. 
 
Koncept UL business 
Díky ekonomické „business“ variantě Setra rozšířila řadu linkových autobusů o tři modely různých délek. Spojením robustních technologií vozidel s úspornými motory Euro VI jsou vozidla dokonale konfigurována pro extrémně ekonomické nasazení na dlouhých trasách i pro příležitostnou dopravu.
 
Modely S 415 UL, S 416 UL business a S 417 UL business jsou dvouosá vozidla postavená na silných stránkách řady MultiClass, robustní komponenty zaručují dlouhou životnost a vysokou úroveň dostupnosti. Kromě toho jsou vybavena řadou moderních bezpečnostních prvků, jako je brzdový asistent (BA), také splňují směrnici ECE-R66 a všechny ostatní evropské zákonné požadavky.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button