Motorismus

MAN Truck & Bus s NEOPLAN Starliner L na veletrhu Holiday World 2015

Společnost MAN Truck & Bus Czech Republic vystavuje na 24. ročníku veletrhu cestovního ruchu v Praze – Holešovicích Holiday World 2015 exkluzivní zájezdový autobus NEOPLAN Starliner L.

Jedná se v oboru autobusů o celosvětově uznávanou designovou ikonu, jejíž nejsilnější stránkou je komfort, bezpečnost provozu a bezkonkurenčně ojedinělý vzhled.
                
Starliner L je vlajkovou lodí mezi autokary z produkce NEOPLAN. Byl oceněn titulem „Coach of the Year 2006“. Se zhruba 14 metry délky poskytuje třínápravový autobus cestujícím maximální komfort. O silný pohon se stará efektivní dieselový motor MAN D2676 o výkonu 371 kW (505 k), který je díky technologii S-CRTec schopen plnit emisní limity Euro 6. Výkon je na hnací nápravu přenášen prostřednictvím automatizované 12stupňové převodovky MAN TipMatic®. Bezpečné rozjíždění umožňuje řidiči asistenční systém MAN Easy Start.
 
Komfort snů
Praktické vnitřní vybavení nabízí vše, co činí přepravu cestujících komfortní. Celkem 57 sedadel pro cestující je v polokoženém provedení s kombinací stolku a opěrek pro ruce i pro nohy. V obrovském zavazadlovém prostoru o objemu až 13 m3 je dostatek místa pro všechny nezbytnosti. Své místo zde má rovněž rezervní kolo a přídavná palivová nádrž 380 l. Palubní kuchyňka s kávovarem a lednicí zaručuje všem cestujícím pocit pohody během jízdy. Multimediální DVD zařízení se třemi monitory poskytují zábavu na nejvyšší úrovni.  
 
Špičková bezpečnost
Bezpečnostní vybavení autobusu je na skvělé úrovni. Vedle bezpečnostních systémů, které jsou u značky NEOPLAN již léta samozřejmostí, jako je ABS (protiblokovací systém), ASR (regulace prokluzu) a EBS (elektronický brzdný systém), nabízí NEOPLAN Starliner také ESP (elektronický stabilizační program), LGS (systém sledování jízdy v pruhu), ACC (adaptivní tempomat), EBA (systém automatického nouzového brzdění).
 
Systém MAN CDS (ComfortDriveSuspension) pomocí elektronicky řízených tlumičů efektivně kompenzuje naklánění karoserie. Velmi kvalitní xenonové světlomety společně s přední a zadní kamerou ručí za optimální přehled. Vyhřívání obou čelních skel se stará o vynikající výhled i za nepříznivého počasí či během nízkých venkovních teplot. 
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button