Motorismus

Z Bruselu přichází nový Opel Corsavan

Opel Corsa je oblíbený pro jeho manévrovací schopnosti v malých uličkách měst.

Z páté generace tohoto třídveřového hatchbacku Opel odvodil dvoumístnou verzi Corsavan, která nabízí objem až 920 litrů pro náklad. Z Autosalonu v Bruselu, hlavního města Evropské unie, prichází užitková varianta aktuálního hatchbacku Opel Corsa. Dodávková dvousedadlová verze s označením Corsavan není novým projektem, s podobným řešením slouží v městské rozvážce, kurýrům a poštovním službám již jeho předchůdci s trojdverovou karoserií.
 
Oplechované zadní okna zakrývají ložný prostor o objemu 920 litrů, který zabírá i pozici původních zadních sedadel. Naložit do něj lze maximálně 571 kg, přičemž náklad je od dvoumístné kabiny oddělen příčkou. V páté generaci Corsavan v užitkové verzi přichází s dvojicí čtyřválcových motorů: 1,4-litrový benzínový motor má výkon 51 kW/70 k a naftový agregát o objemu 1,3 litru přichází s výkonem 70 kW/95 k.
 
Opel předpokládá, že větší zájem bude o dieselovou verzi, která poskytuje mimořádně příznivé provozní náklady. Objednávky na vozidlo Opel Corsavan už automobilka přijímá.
 

Přečtěte si také

Back to top button