Motorismus

Conti Hybrid: Nová generace pneumatik s maximální životností

V Evropské unii je silniční nákladní přeprava ze 67 % tvořena vnitrostátní dopravou, přičemž regionální nákladní přeprava je na vzestupu.

V důsledku změny chování spotřebitelů a výrazného růstu sektoru zásilkových obchodů má tento přepravní segment největší podíl na dopravě zboží v Evropě. Nákladní automobily používané v regionální přepravě musí být mimořádně odolné. Časté brzdění a zrychlování, manévrování v úzkých prostorech a různé typy nákladu na komunikacích s proměnlivým povrchem kladou vysoké nároky na všechny součásti vozidla.
 
Pneumatiky zde hrají velkou roli, protože zajišťují přímý kontakt mezi automobilem a vozovkou. Společnost Continental se zaměřila na výzvy, kterým je třeba čelit v každodenní přepravě na regionálních silnicích, v městském provozu i na dálnicích, a vyvinula novou řadu pneumatik Conti Hybrid v rozměru 17,5 a 19,5 palce určených pro lehké a středně těžké nákladní automobily.
 
Pneumatiky Conti Hybrid ve verzi LS3 pro řízenou nápravu a LD3 pro hnanou nápravu určené na kola o typickém průměru 17,5 palce jsou vhodné pro lehké nákladní automobily do celkové hmotnosti 12 tun. Jejich využití je široké – od běžných rozvozových vozidel přes zajišťování městských služeb až po meziměstskou přepravu po dálnici.
 
Díky řadě inovativních vlastností se tyto nové prémiové pneumatiky skvěle hodí k řadě účelů v regionální dopravě. Pneumatiky Conti Hybrid LS3 a Conti Hybrid LD3 se mohou pochlubit novou konstrukcí běhounu se dvěma vrstvami.Vyšší odolnost proti opotřebení a speciální směs horní vrstvy běhounu zajišťují vynikající životnost pneumatiky.
 
Díky dezénu umožňujícímu větší objem materiálu běhounu a speciální směsi dolní vrstvy běhounu má tato nová pneumatika určená pro regionální přepravu také podstatně nižší valivý odpor způsobený deformací. Nová směs bočnice pomáhá omezit vnitřní zahřívání pneumatiky a tím i spotřebu paliva.  
 
Nové pneumatiky Conti Hybrid HS3 a Conti Hybrid HD3 v rozměru 19,5 palce pro řízenou a hnanou nápravu cílené na segment regionální přepravy jsou určeny pro nákladní automobily o celkové hmotnosti vyšší než 12 tun. Tyto pneumatiky se spolehlivou rezervou pro případ přetížení jsou připraveny na vyšší hmotnost moderních vozidel Euro 6 a různé typy nákladu, které jsou pro regionální přepravu typické.  
 
Pneumatika Conti Hybrid HT3 19,5 představuje ideální volbu především pro přívěsy používané v regionální přepravě. Byla zkonstruována s ohledem na chování tažených vozidel a dobře zvládá náročné otáčivé pohyby při vykládání zboží v rámci městské přepravy. Je rovněž vhodná pro vozidla s podvozky umožňujícími použití vratných kontejnerů i pro sektor odvozu odpadu a prokázala své kvality také na delších trasách mezi depy. Pneumatiky z nové řady Conti Hybrid určené na řízenou nápravu nesou označení „M+S“, pneumatiky na hnanou nápravu jsou označeny písmeny „M+S“ a alpským symbolem (piktogram hory se třemi vrcholky a symbolem sněhové vločky).
 

Přečtěte si také

Back to top button