Zprávy

Linde MH: Jedinečná intralogistika na WoMH 2018

Třetí ročník úspěšného intralogistického veletrhu World of Material Handling (WoMH) proběhl v červnu v německém Mannheimu pod heslem „Simplexity.

Umění chytrých řešení“. Na ploše 13 000 m2 bylo ve čtyřech velkých instalacích prezentováno na 170 vozíků a více než 250 pracovníků Linde a dvě desítky dalších vystavovatelů předvedli své umění a zkušenosti z oblasti manipulace a logistiky. Veletrh navštívilo více než 5 000 návštěvníků.
 
Intralogistika znamená podle Linde Material Handling optimalizaci všech procesů v rámci interního řetězce. Čtyři velké předváděcí prostory veletrhu WoMH byly proto vybaveny vším, co by mohli zákazníci potřebovat pro své provozy, od vozíků na přepravu kontejnerů až po balicí roboty a regálové systémy. Návštěvníci mohli přímo pozorovat každodenní proces logistických operací i inovativní řešení či produkty a softwarové nástroje, které mohou využít pro optimalizaci svých vlastních procesů manipulace a pro své budoucí projekty s návaznostmi na Průmysl 4.0.
 
První předváděcí oblast „Nakládka a vykládka“ zahrnovala ukázku procesů typických pro dodávku a odeslání zboží. Důraz byl kladen na řadu inovací jako např. úzké paletové vozíky a dvojité vysokozdvižné vozíky Linde, univerzální elektrický jednoosý tahač pro manipulaci nákladů až do hmotnosti 1,3 tuny, optické výstražné zařízení TruckSpot a aplikaci Truck call pro organizaci provozu vozíků pomocí chytrého telefonu.
 
Druhá oblast, „Skladování“, představovala vše z oblasti manipulace a skladování zboží v různých výškách ve vysokých regálech a rychlého skladování a vyhledávání zboží. K vidění byl v provozu systémový VNA vozík  K Modular vybavený inovativním asistenčním systémem ASC (Active Stability Control) kompenzující nerovnosti povrchu podlahy, bezpečnostní systém Safety guard či robotické vozíky Linde-MATIC pro možnost manipulace bez lidské přítomnosti.
 
Ve třetí oblasti Linde a jeho partner Dematic ukázaly kompletní sortiment řešení v kategorii skladování a vychystávání. V této oblasti bylo také prakticky předvedeno využití robotů. Jednalo se o řešení AutoStore od firmy Dematic – ultra-kompaktní sklad, jehož automatizovaný systém vychystával zboží k osobnímu odběru – a autonomní vozíky z produkce divize Linde robotics.
 
Ve čtvrté oblasti „Výroba a transport“ mohli návštěvníci zažít realitu komplexního výrobního prostředí s odpovídajícími vozíky a stroji. Bylo demonstrováno, jak mohou automatické, poloautomatické a manuální procesy přesně fungovat ruku v ruce s přepravou zboží a materiálu, od předmontáže až po finalizaci, balení a expedici.  
 
Kromě uvedených čtyř zón mohli návštěvníci navštívit speciální prezentace a testovací prostory, vyzkoušet si řadu produktů a využít možnost konzultačních setkání. Nebo si mohli ověřit nabyté technologické znalosti na motokárovém testovacím okruhu. Motokáry s elektrickým pohonem od Linde měly v určitých zónách rychlost omezenu systémem Speed Zoning založeném na nové ultra širokopásmové technologii. Ukázka autonomního ovládání elektrokár demonstrovala využití robotické technologie Linde vlastní geo-navigací ve sportovním prostředí.
 
World of Material Handling (WoMH)
Třetí ročník veletrhu World of Material Handling (WoMH) se konal v termínu od 4. do 15. června 2018 v německém Mannheimu na výstavišti Maimarkt pod heslem „Simplexity“. Umění inteligentních řešení. Návštěvníci z více než 50 zemí měli příležitost důkladně se seznámit s různými trendy na trhu, technologickými inovacemi a ucelenými řešeními pro intralogistiku, jakož si i vyměnit informace, nápady a názory s odborníky z Linde MH. Výstavní plochy o rozloze 13.000 m2 nabídly prostor pro živé instalace intralogistických procesů, prezentace produktů a testy, stejně jako diskuzní fóra, workshopy a osobní setkání. Mezi vystavovatele patřily kromě společnosti Linde Material Handling, také firma Dematic a mnoho dalších dodavatelů oboru intralogistiky.

Přečtěte si také

Back to top button