Zprávy

Dvě pódiová umístění pomohla Lackovi k cestě vzhůru!

Úřadující mistr Evropy Adam Lacko může nakonec z Maďarska odjíždět spokojený. Po sobotním vítězství a nedělním třetím místě se posunul na čtvrtou pozici před Sashu Lenze. Oly Janes svůj druhý víkend v evropském šampionátu doslova protrpěl.

Adam Lacko odstartoval závodní víkend v Maďarsku nejlépe jak mohl a vyjel si hned v první kvalifikaci Pole position! „Už jsem ani nedoufal, že bychom tady mohli zajet rychlý čas. Nakonec je z toho první místo. Ze včerejška na dnešek jsme překopali snad celé auto. Mam velkou radost, že se to vyplatilo,“ hodnotil superpole spokojený Lacko.
 
Oly Janes si zajistil start do prvního závodu ze sedmé řady. „Včera jsme se ještě prali s následky kolize z Misana, takže až dnes jsem se mohl pořádně soustředit na okruh. V prvním i druhém kole jsem udělal drobné chyby a je z toho čtrnáctý čas. Zabojuju v závodě,“ řekl Janes.
 
Úřadující mistr Evropy vyrážel do prvního závodu víkendu z první řady. Po tvrdém souboji s domácím Kissem mu ovšem praskla zadní pneumatika, se kterou musel odkroužit necelých 9 kol. „Druhý víkend a znova bez gumy. Doufám, že už to skončí,“ řekl Lacko naštvaně. „Po startu se mi tam zkoušel dostat Hahn a pak mi Kiss ze zadu prorazil gumu. Víc se s tím bohužel dělat nedalo,“ povzdechl si Adam, který se musel smířit s devátým místem.
 
Oly Janes dokončil první bodovanou jízdu víkendu na patnácté pozici. „Byl to takový zmatečný závod. Nemám z toho vůbec dobrý pocit. Chtěl jsem se probojovat k desátému místu, ale nepovedlo se. Musíme něco vymyslet na druhou jízdu,“ řekl Janes.
 
Vedení týmu Buggyra Racing se nelíbilo počínání některých jezdců v prvním závodě, a tak podalo protest se kterým nakonec uspělo. Adam Lacko tak mohl do druhého závodu startovat z první řady. „Vítězné drama až do posledního momentu! Naštěstí jsem to urval a dotáhl do cíle. Cítím určitou satisfakci za ten první závod. Doufám, že zítra už to bude bez těchto překvapení,“ komentoval Adam druhou jízdu. 
 
Druhý pilot ve službách Buggyra Oly Janes sahal ve druhém závodě po svých premiérových bodech. Nakonec však dojel na jedenácté pozici, která také znamenala druhou příčku v Promoters cupu.  „Je to hodně těžký okruh, takže mám dost práce sám se sebou. K prvnímu bodu to bylo opravdu kousek. Z druhého místa mezi nováčky mám však velkou radost,“ konstatoval Janes.
 
 
NEDĚLE
SUPERPOLE
Adam Lacko zajel v nedělní kvalifikaci třetí nejrychlejší čas, což se pro třetí bodovanou jízdu rovnalo startu ze druhé řady po boku domácího Kisse. „Škoda toho prvního kola, měl jsem to hezky rozjeté, ale pak mi tam trochu vyblokoval Norbert, který chyboval a bylo po dobrém čase. Ve druhém kole jsem se o něco málo zlepšil, ale jako včera to nebylo. Ovšem druhá řada za Hahnem není špatná výchozí pozice do závodu,“ řekl Lacko ke kvalifikaci. 
 
Oly Janes si stejně jako v sobotu zajistil start ze sedmé řady. „Hungaroring asi nebude patřit mezi mé oblíbené okruhy. Mám pocit, že jsem v začarovaném kruhu. Chci něco zlepšit a ono je to spíš horší. Asi bych nad tím neměl tak přemýšlet,“ hodnotil svůj kvalifikační výkon.
 
TŘETÍ ZÁVOD
V tu dobu ještě pátý muž průběžného pořadí Adam Lacko dokončil třetí jízdu na třetí pozici a vybojoval tak druhé podiové umístění. „Na startu po mně šel Kiss, naštěstí guma tentokrát vydržela, tak jsem mohl pokračovat,“ komentoval Adam úvodní metry závodu s úsměvem. „V závěru jsem dojel Ryana, který pak začal dělat chyby, ale už nezbývalo moc času.“ 
 
Oly Janes absolvoval další těžkou zkoušku. Na startu „prořadil“ a propadl se na poslední místo, ze kterého se nakonec posunul na třináctou příčku. „Nepovedl se mi start, a to byl asi klíčový moment tohoto závodu. Z posledního místa se toho moc vymyslet nedá. Bohužel výsledky zatím nejsou podle mých představ, ale věřím, že pokud budu pokračovat v tvrdé práci, výsledek se dostaví.“ 
 
ČTVRTÝ ZÁVOD
V poslední jízdě víkendu se Adam musel smířit „pouze“ se čtvrtým místem. „Start se mi povedl a dostal jsem se tam hezky před Steffi i Andreho. Kisse jsem měl několik kol už na předním nárazníku, ale v domácím prostředí se nechtěl jen tak vzdát a udržel to. Auto fungovalo, takže nakonec spokojenost. Akorát jsme čekali, že bodově dopadne tento víkend o trochu lépe,“ uvedl Lacko, který se v průběžném pořadí posunul na čtvrtou pozici. 
 
Ani čtvrtý závod nepřinesl rodákovi z anglického Bristolu štěstí a dojel na šestnácté příčce. „Na tento víkend hodně rychle zapomenout. Mám pocit, že to bylo jen horší až horší a nebyl jsem schopen se zlepšovat. Musím to hodit za hlavu a připravit se na Nurburgring. Ten alespoň trochu znám,“ řekl po poslední jízdě zklamaný Oly Janes. 
 

 

Přečtěte si také

Back to top button