Zprávy

Na konferenci TOTAL se sešlo na 70 účastníků

Společnost TOTAL pořádala v pátek 22.6.2018 v Praze v konferenčním centru Columna v odbornou konferenci pod názvem Evropská kamionová doprava na TOTALním rozcestí: legislativa, bezpečnost a regulace.

Prvního ročníku výroční konference se zúčastnilo bezmála sedmdesát manažerů a majitelů společností podnikajících v logistice a v silniční nákladní dopravě. Na konferenci vystoupilo osm vynikajících řečníků.
 
Silniční doprava je stále více vystavena nejrůznějším tlakům jak ze strany evropské legislativy zaměřené na plnění ekologických, technických a sociálních normativů, tak i ze strany zákazníků s ohledem na ceny za realizaci přeprav. Souběžně s těmito tlaky sílí každoročně vliv trestné činnosti v podobě působení velmi dobře organizovaných mezinárodních gangů, jejichž cílem je působit dopravcům i vlastníkům zboží vysoké majetkové škody krádežemi nejen vlastního zboží, ale mnohdy i drahé dopravní techniky.
Konference se konala na podporu snahy dopravních společností minimalizovat rizika včetně hledání způsobů jejich vhodného zajištění a optimalizovat náklady na provoz flotil.
 
Účastníky konference uvítal generální ředitel TOTAL Česká republika Lukasz Semeniuk. V legislativním bloku se Mgr. Martin Laipold, advokát a specialista na dopravní právo, věnoval problematice přepravních a zasilatelských smluv, a to především z hlediska právní odpovědnosti při zahraniční i vnitrostátní dopravě. Problematice prevence odcizování nákladů se podrobně věnoval Martin Staněk ze společnosti RaalTrans, která provozuje přepravní databázi a úzce spolupracuje s policií ČR v boji proti kriminální činnosti. Do praktik skupin organizované trestné činnosti s mezinárodním přesahem nechal účastníky nahlédnout předseda unie bezpečnostních složek por. Zdeněk Drexler.
 
Pavel Růžička, technický manažer TOTAL Česká republika, představil možnosti snížení provozních nákladů prevencí závad pomocí unikátní analýzy maziv použitých ve vozidlech. Martin Slečka, analytik a likvidátor pojistných událostí souvisejících s nákladní dopravou ze společnosti SATUM Czech, připravil konkrétní případy nevyplacených pojistek a návody, jak si uvedená rizika správně zajistit. Jiří Binko, fleet manager ze společnosti Euromaster Česká republika, popsal a vyčíslil snížení nákladů při správné péči o pneumatiky. Poslední přednáška se věnovala zneužívání tankovacích karet. Konkrétní praktiky zaměstnanců dopravních firem a benzínových čerpadel, a také zlodějů karet popsal Václav Kladiva, obchodní zástupce společnosti AS24.
 
Organizátorem akce byla společnost Reliant Group.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button