Zprávy

Společnost PostNord nasazuje na přepravu mezi dopravními uzly 51 nových návěsů Kögel Box pro přepravu suchého zboží

Švédsko-dánská poštovní společnost PostNord Sverige AB se sídlem ve městě Solna ve švédské provincii Stockholm se rozhodla používat v budoucnu přepravu dopisů a balíků mezi dopravními uzly v jednotlivých zemích 51 nových návěsů Kögel Box pro přepravu suchého zboží.

Společnost PostNord se rozhodla pro 2nápravovou verzi se stěnami z překližky a lehkou, izolovanou střechou. Návěs Kögel Box má minimální vlastní hmotnost se základní výbavou od 6 100 kilogramů a poskytuje tak dostatečné užitečné zatížení. Skříně pro přepravu suchého zboží nabízejí nejvyšší kvalitu přepravy a ochranu před vlivy okolního prostředí i krádežemi. Díky četným možnostem výbavy mohla společnost PostNord nakonfigurovat návěsy tak, aby odpovídaly jejím potřebám. Nové skříňové návěsy odebere společnost PostNord ve Švédsku prostřednictvím smluvního prodejce Kögel – společnosti OF Ekeri AB.
 
Skříňová nástavba se stěnami z překližky a izolovanou střechou
Robustní podvozek z modulového systému Kögel tvoří základnu pro jednotlivé moduly, montážní skupiny, díly a sériový zesílený zadní rám s pevně svařeným ocelovým plechem o délce 720 milimetrů a nárazníky, a umožňuje obsluhu s jakoukoliv rampou a jakýmkoliv vysokozdvižným vozíkem. Skříňová nástavba návěsu Kögel Box je tvořena překližkovými spojovacími deskami o tloušťce 20 milimetrů s povrchovou sklolaminátovou vrstvou. Díky hladkému sklolaminátovému povrchu jsou stěny extrémně odolné proti nárazu. Navíc se snadno čistí.
 
Izolovaná střecha o tloušťce 40 milimetrů z vlastní produkce Kögel obsahuje kvalitní a vysoce účinnou pěnovou vrstvu, která poskytuje vynikající izolační vlastnosti a je 100% bez obsahu fluorovaných a chlorovaných uhlovodíků. Dostatek světla ve vnitřním prostoru skříně pro přepravu suchého zboží zajišťují čtyři vnitřní LED svítidla se spínačem na ovládací konzole, jež jsou integrována ve střeše. Profilované dno o tloušťce 30 milimetrů je dimenzováno pro zatížení náprav vysokozdvižného vozíku 7 200 kilogramů. Návěsy pro přepravu suchého zboží Kögel Box jsou navíc standardně opatřeny certifikátem zajištění nákladu podle normy DIN EN 12642 Code XL.
 
Individuální výbava
Společnost PostNord se rozhodla pro rozmanitou individuální výbavu. Patří k tomu mezi jinými výbava RoRo pro lodní a trajektovou přepravu bez doprovodu a telematický systém.
 
Povrchová vrstva KTL: trvalá ochrana proti korozi
I u návěsu Kögel Box je celý rám vozidla trvale chráněn proti korozi prostřednictvím nanokeramické technologie a povrchové vrstvy KTL s následně naneseným lakem vytvrzeným UV zářením.
 

Přečtěte si také

Back to top button