Zprávy

Soutěž zaměřená na techniku jízdy a spotřebu Driver Challenge 2018 je v ČR ve svém finále

V sobotu dne 9. 6. 2018 se na Volvo Group Truck Centru v Plzni – Nýřanech uskutečnilo finálové klání soutěže zaměřené na techniku jízdy a spotřebu Driver Challenge 2018. Česká republika již zná svého postupujícího do celosvětového finále!

Letošní ročník soutěže byl zcela odlišný od těch předešlých nejen v konceptu, ale i ve jméně, které se změnilo na Driver Challenge. V letošním roce jsme se zaměřili především na techniku jízdy. Soutěž byla hodnocena podle systému Dynafleet, a to Výkazem hodnocení spotřeby paliva.
 
Řidič, který dosáhl nejvyššího bodového ohodnocení a zároveň dosáhl nejlepších výsledků dále hodnocených parametrů jakými byly neúsporná jízda, jízda nad 87 km/hod, poměr mezi počtem brzdění a zastavení a v neposlední řadě termín přihlášení do soutěže.
 
Sledovala se vozidla emisní normy Euro 6 a jedním z parametrů byla také ujetá vzdálenost, což bylo minimálně 12.000 km. Řidiči se jednoduše přihlásili na svých vlastních vozidlech a sledování a vyhodnocování probíhalo pomocí online systému Dynafleet.
 
Ročníku 2018 se účastnilo celkem 250 soutěžících. Do finále postoupilo celkem 8 borců.
Během finále se soutěžilo ve dvou disciplínách. Jednak v ekonomické jízdě s naloženou jízdní soupravou v běžném provozu, ale také v jízdě zručnosti s vozidlem FMX 6×4 s převodovkou I-Shift do těžkého terénu. Ekonomická jízda se prováděla na vozidle Volvo FH 420 s převodovkou I-Shift a převodovým poměrem 2,31. Jízdní souprava byla naložena tonáží – 20t. Finálová trasa byla 32 km dlouhá a řidiči nesměli přesáhnout čas 30 minut. Trasa byla zvolena spravedlivě a řidiči museli jet opravdu svižně – jako v běžném provozu. Díky systému Dynafleet se spotřeba sledovala okamžitě online.
 
Všichni zúčastnění řidiči prokázali své umění. Vítězem však může být jen ten nejlepší a tím se letos stal Patrik Střecha ze společnosti JB Trans.
Na druhém místě se umístil Milan Polomis ze společnosti Hrbáček, s.r.o. a třetí místo obsadil Josef Šimsa z firmy Rakotrans Rakovník, s.r.o.
Vítězi gratulujeme, ale gratulace zcela jistě patří všem zúčastněným soutěžícím, protože opravdu všech 8 finalistů prokázalo, že jsou těmi nejlepšími v ČR. Patriku Střechovi budeme držet palce a přát hodně štěstí do celosvětového finále konaného ve švédském Göteborgu v půlce září. Hlavní cenou v tomto finále je velmi atraktivní Swedish Heritage Experience spočívající v návštěvě Göteborgu, Stockholmu a pobytem v Ice Hotelu v Kiruně.
 
Svůj podíl na úspěchu soutěže Driver Challenge 2018 mají i naši dlouholetí a spolehliví partneři společnosti Kögel Trailer, Goodyear a AutoMax Group, oficiální dovozce olejů a maziv Shell v České republice, kterým tímto děkujeme za pomoc a bezchybnou spolupráci. 

Přečtěte si také

Back to top button