Zprávy

Dachser a Gebrüder Weiss vstupují do logistického parku LiNK Hradec Králové

Necelý měsíc od zahájení výstavby logistického parku LiNK Hradec Králové v industriální zóně Pouchov hlásí developer Linkcity obsazenost areálu téměř 90 %.

Mezi nové nájemce patří mezinárodní poskytovatelé přepravních a logistických služeb, společnosti Dachser a Gebrüder Weiss, které si dohromady pronajmou cca 6 800 metrů čtverečních skladových prostor a kanceláří. Areál Linkcity se nachází nedaleko dálnice D11 a necelé tři kilometry od železniční tratě i letiště. Plánovaný termín dokončení je letos v září.
 
„Jednání ohledně vnitřního uspořádání prostor probíhala v úzké spolupráci s oběma nájemci a výsledkem je řešení šité na míru jejich potřebám i budoucím plánům,“ komentuje Martin Konečný, design manažer projektu ze společnosti Linkcity Czech Republic.
 
 
Gebrüder Weiss je rakouská přepravní a logistická společnost, která se řadí k vedoucím poskytovatelům podobných služeb v Evropě. Na území České republiky provozuje 11 distribučních center, odkud řídí mezinárodní i vnitrostátní přepravu sběrných a kusových zásilek i komplexní logistická řešení pro širokou škálu klientů. Do nového areálu Linkcity přestěhuje svoji dosavadní pobočku ze Slezského Předměstí v Hradci Králové. Od poloviny letošního září v něm obsadí 2 100 metrů čtverečních skladových prostor a kanceláří.
 
LiNK Hradec Králové je navržen ve vysokém stupni zelené certifikace BREEAM a s využitím moderní technologie BIM. Použitá technologická řešení umožňují nejen snižovat provozní náklady na údržbu a správu nemovitosti, ale zároveň zlepšovat kvalitu pracovního prostředí pro zaměstnance ve skladech i administrativě. Jde mj. o dostatek denního světla, výhledy do zeleně, LED osvětlení apod. Před areálem nebude chybět ani autobusová zastávka pro zaměstnance.
 
Město Hradec Králové se vyznačuje kvalifikovanou pracovní silou a skvělou dopravní dostupností. Východočeská metropole leží cca 80 minut jízdy od Prahy, 140 minut od polské Wrocławi a 160 minut od německých Drážďan. Nezaměstnanost v regionu se pohybuje kolem 5 % a v dojezdové vzdálenosti 20 minut od projektu žije více než 250 000 obyvatel.
 

Přečtěte si také

Back to top button