Zprávy

Tankovací karty IDS pro nákladní vozidla jsou 100% bezpečné

Osmnáct měsíců po zavedení bezkontaktní tankovací karty pro nákladní vozidla se společnost IDS (International Diesel Service) může pochlubit vynikajícími údaji z oblasti zabezpečení.

Uvádí, že nedošlo k jedinému případu platebního podvodu ani skimmingu (načtení údajů z karty). Díky zabezpečenému integrovanému čipu nelze tankovací kartu kopírovat a v kombinaci s dalšími preventivními opatřeními ze strany IDS jde o jedinou kartu na trhu, která nabízí 100% zabezpečené karetní transakce.
ň
Jako lídr na trhu v oblasti zabezpečení tankovacích karet byla společnost IDS vůbec první, kdo své tankovací karty vybavil technologií RFID a autorizací každé transakce v reálném čase. Díky integrovanému čipu lze karty používat rychleji a snadněji,nabízejí stejné funkce jako kterékoli bezkontaktní bankovní karty, ale také jsou mimořádně zabezpečené.
Vincenzo Maniaci, globální ředitel karetních obchodů Q8, uvádí: „Paliva jsou pro podvodníky pořád nesmírně atraktivní. Jsme opravdu velmi hrdí, že společnost IDS nezaznamenala ani jeden případ karetního podvodu. Naše tankovací karty jsou zabezpečené stejně jako bankovní karty a využívají nejzabezpečenější řešení dostupné na trhu. Padělání je nemožné, protože kartu nelze zkopírovat, takže zločinci nemohou překonat technologii, kterou používáme.“
 
Kromě 100% zabezpečených karet IDS nabízí také chytrou sadu opatření pro bezpečné transakce na 600 evropských stanicích a úplnou kontrolu nad tankovacími kartami. Zákazníci mohou spravovat a konfigurovat všechny své tankovací karty pro nákladní vůz a řidiče online pomocí iAccount, což je dobře uspořádaný a snadno použitelný systém pro správu karet. Díky tomu jsou transakce, úvěrové informace, ceny a informace o síti snadno dostupné. Větší zákazníci mohou také snadno seskupit a organizovat subdodavatele.
Autorizace na stanici pomocí online kódu PIN znemožňuje tankovací transakce, které nebyly předem autorizovány. Vzhledem k tomu je IDS jedinou společností na trhu, která má palivové karty plně online.
 
K dispozici je také platební systém využívající dvě karty, v rámci něhož je jedna tankovací karta na řidiče a jedna na nákladní vůz, a transakci lze potvrdit pouze tak, že se použijí obě karty. A konečně všechny transakce se monitorují a podezřelé transakce jsou automaticky identifikovány.
IDS má specializovaný tým pro vyšetřování podvodů, který monitoruje podezřelé transakce 365 dní v roce. Jakékoli nekalé praktiky se důkladně vyšetřují a společnost úzce spolupracuje s mezinárodními policejními orgány.
 
Společnost IDS, která je součástí Kuwait Petroleum Corporation, dodává naftu pro vnitrostátní a mezinárodní přepravu a má v Evropě síť více než 600 automatických tankovacích stanic.

Přečtěte si také

Back to top button