Zprávy

První Jungheinrich Miniload

Na veletrhu LogiMAT 13. března 2018 představil Jungheinrich svůj první interně vyvinutý vysoce výkonný miniload.

Nejnovější technologie a inovativní design STC 2B1A zajišťují špičkový výkon při zvýšení efektivity a optimalizaci nákladů na vnitropodnikovou logistiku. Abychom toho dosáhli, byly do nového miniload implementovány tři nové patenty: inovativní design stožáru pro nejlepší nastavitelnost rozsahu zařízení až na 25 metrů a maximální stabilitu i přes lehkou konstrukci, inovativní koncepce pojezdové kolejnice pro minimalizované přístupové rozměry a integrovaný hnací systém Omega pro ještě více prostorově úsporný sklad.
 
STC 2B1A je nejvýkonnější provozní zařízení pro drobné zboží ve své třídě. S rychlostí pojezdu více než 6 metrů za sekundu a špičkovým zrychlením se řadí mezi absolutně nejlepší vysoce výkonné zařízení. Také má energetický zásobník speciálně upravený pro manipulaci nazývanou „SuperCaps“. Ukládá energii uvolněnou během procesů brzdění a vrací ji zpět do hnacího systému během zrychlení. Tímto způsobem byl Jungheinrich schopen snížit energetické požadavky a především nezbytnou připojenou zátěž regálového provozního zařízení až na 25 % v porovnání s konkurencí.
 
Jungheinrich také zkonstruoval STC 2B1A pro maximální efektivitu z hlediska využití prostoru. Díky inovativnímu designu pojezdové kolejnice a hnacímu systému Omega – na rozdíl od jiných miniloadů je integrovaný do paty stožáru – dosahuje systém nejnižších přístupových rozměrů ve své třídě. V porovnání se všemi dalšími miniloady na trhu Jungheinrich umožňuje svým zákazníkům dosáhnout významně vyšší kapacitu skladu s STC 2B1A spolu s vyšší výkonností pro sklad srovnatelné velikosti. Další inovací je nová modulární konstrukce stožáru. S lehkou konstrukcí zajistí obzvlášť vysokou stabilitu zařízení a umožní také flexibilní nastavitelnost rozsahu do 25 metrů.
 
Dr. Klaus-Dieter Rosenbach, Jungheinrich člen správní rady Jungheinrich odpovědný za logistické systémy, vysvětluje: „Jungheinrich s STC 2B1A nastavuje standardy. Z hlediska výkonnosti, energetické účinnosti, využití prostoru a flexibility je první miniload od společnosti Jungheinrich – aktuálně nejlepší miniload na trhu. Žádné další regálové zařízení v této třídě se nepřiblíží výkonnosti STC 2B1A. A tak jsme vytvořili jedinečné inteligentní a ekonomické logistické řešení pro naše zákazníky, které významně přispívá ke snížení provozních nákladů.“
 
O firmě Jungheinrich
Založena v roce 1953, firma Jungheinrich je jednou z vedoucích intralogistických společností na světě. S rozsáhlým portfoliem paletových vozíků, logistických systémů a služeb nabízí Jungheinrich zákazníkům řešení z jediného zdroje. Se sídlem v Hamburku je skupina reprezentována přímými prodejními společnostmi ve 39 zemích a partnerskými společnostmi ve více než 80 zemích po celém světě. Jungheinrich zaměstnává více než 16 000 zaměstnanců po celém světě a v roce 2016 zaznamenala skupina obrat 3,1 miliard €. Firma Jungheinrich je uvedena v MDAX.

Přečtěte si také

Back to top button