Zprávy

Buřinka má dva nové členy představenstva

Moniku Laušmanovou a Ondřeje Čtvrtečku.

Hned dvě nové posily má představenstvo Stavební spořitelny České spořitelny. První z nich a zároveň místopředsedkyní představenstva je RNDr. Monika Laušmanová CSc., která se nově ujala řízení divize Rizika a provoz. Druhým členem odpovědným za divizi Obchod je Mgr. Bc. Ondřej Čtvrtečka. Představenstvo i nadále povede Ing. Jiří Plíšek, MBA.
 
Monika Laušmanová je uznávanou specialistkou na oblast řízení rizik. Ve skupině Erste působí od roku 1998, kdy nastoupila jako risk manažerka do Erste Bank CZ. V roce 2000 přešla do České spořitelny, kde až do konce roku 2017 řídila útvar Strategického řízení rizik. V současné době zastává také pozici předsedkyně Komise pro bankovní regulaci České bankovní asociace. Mimo to se věnuje i přednáškové činnosti na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy a v dalších vzdělávacích institucích.
 
Ondřej Čtvrtečka přichází do Buřinky z České spořitelny, kam nastoupil před jedenácti lety. Během své praxe získal bohaté obchodní zkušenosti v pobočkové síti, v posledních letech pak odpovídal za řízení rizik nezajištěných retailových úvěrů.
 
„Velmi se těším na novou krev a energii, kterou tito členové do představenstva vnesou. Jejich znalosti a bohaté zkušenosti z bankovnictví budou velkým přínosem a věřím, že Monika a Ondřej pozici Buřinky na trhu ještě více posílí. Přitom je na čem stavět. V posledním roce jsme uzavřeli již třímiliontou smlouvu o stavebním spoření, náš Úvěr od Buřinky získal podruhé v řadě ocenění Zlatá koruna a meziročně jsme zvýšili zisk o téměř 15 %,“ uvedl Jiří Plíšek, předseda představenstva Buřinky.

Přečtěte si také

Back to top button