Zprávy

STILL otevírá regionální servisní centrum v Brně

Bez jakýchkoli komplikací byla nedávno zahájena činnost nově otevřeného regionálního servisního centra v Brně.

Oznámila to společnost STILL specializující se na intralogistiku. Aby se společnost přiblížila zákazníkům, dále zkrátila reakční časy a zajistila větší disponibilitu, budou z nového skladu přímo distribuovány náhradní díly do České republiky, na Slovensko, do Maďarska, Polska a Rakouska. Specialista na intralogistiku tím reaguje na aktuální a budoucí požadavky trhu      v oblasti náhradních dílů.
 
Sklad má geograficky centrální polohu. Požadované náhradní díly tak budou k dispozici ve velmi krátké době a budou distribuovány z jednoho skladu. Protože ze sídla skladu náhradních dílů v Brně lze lépe plánovat společnou potřebu zásobovaných zemí, dojde k výraznému zvýšení disponibility náhradních dílů  s extrémně krátkými dodacími lhůtami. Objednávky, které budou podány do 16:00 hodin, budou přes noc dodány do servisních vozů techniků STILL. Tato lepší disponibilita zajistí posílení stávajících servisních struktur v regionu, zvýšení výkonnosti servisu STILL a přinese tak ještě vyšší spokojenost zákazníků. Jedenze servisních techniků STILL říká: „Zaznamenali jsme větší disponibilitu než se sklady, které jsme dosud měli. Výsledky jsou patrné již dnes.“
 
Nové regionální servisní centrum má pět zaměstnanců. Jednatelem je Thomas Schramm, viceprezident oblasti Parts Support, který hodnotí nový sklad náhradních dílů velmi pozitivně: „S tímto novým projektem společnosti STILL jsme velmi spokojeni. Je nejdůležitějším projektem v oblasti náhradních dílů v posledních letech a je velmi komplexní. Zajišťuje nejrůznější dílčí oblasti, např. IT, financování, personalistiku, poprodejní procesy a logistiku náhradních dílů, a plní tak veškeré servisní funkce.“ Vedení takzvaného regionálního servisního centra ve východní Evropě převzal Pavel Strnad, který předtím zastával funkci manažera oddělení náhradních dílů ve společnosti STILL ČR. „Plánování a výstavba skladu proběhla v úzké spolupráci s manažery oddělení náhradních dílů zahraničních společností, které jsou do projektu zapojeny. Úspěch centra se opírá zejména o profesionalitu a vysokou aktivitu všech zúčastněných.“ Aby se pracovníci dále rozvíjeli a zlepšovali, jsou stále    k dispozici tréninky pro administrativu, servisní techniky a celý servis. 
 
V současnosti jsou již zapojeny Česká republika, Slovensko a Maďarsko. Rakousko a Polsko se připojí začátkem roku 2018. Zapojení logistické společnosti Urban do logistiky skladu a dopravy přináší zákazníkům profesionální know-how. Jednatel Thomas Schramm shrnuje další výhled: „Připravujeme se zde na budoucnost. Musíme vytvořit startovní bod pro budoucí logistiku náhradních dílů a jejich distribuční síť. Jedná se zde o otázku: Jakou bychom chtěli mít pozici a jakou chceme mít budoucí strukturu logistiky distribuce náhradních dílů?“ Vybudováním brněnského skladu byl učiněn první krok směrem do budoucnosti.   

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button