Zprávy

Nové Fordy Custom

V polovině března představil český Ford dva nové lehké užitkové vozy. Transit Custom je skříňová dodávka určená především pro dopravu materiálu a Tourneo Custom je dodávka určená pro přepravu osob.

Vozy Custom jsou poháněny vznětovými motory 2.0 EcoBlue ve variantách 77, 96 a 125 kW. K dodání jsou ve dvou rozvorech a ve dvou výškách střechy. Na přání je k dispozici také šestistupňová automatická převodovka. Hlavními novinkami jsou výraznější design přední části a zcela nová palubní deska, která si řídí novou filosofií uplatněnou v nejnovější Fiestě. Její pojetí je inspirováno tablety a chytrými mobilními telefony. K pokročilým technologiím patří první inteligentní omezovač rychlosti v segmentu užitkových vozů nebo systém hlídání mrtvých úhlů, který dává pozor i při couvání z parkovacího místa do silnice. Komunikační a zábavní systém SYNC 3 umožňuje ovládat audiosystém, navigaci a připojený telefon pomocí jednoduchých hlasových pokynů.
 
Transit Custom
V letech 2015 i 2016 byl celoevropsky nejprodávanější dodávkou s nosností do jedné tuny. Nový transit Custom poznáte jej podle masky se třemi vodorovnými lištami. Pro řidiče je připraven nový design sedadel s upravenými výplněmi a geometrií. Nové jsou také materiály použité k obložení interiéru.
 
Tourneo Custom

Velkoprostorový model pro dopravu až 9 osob poznáte podle masky s pěti vodorovnými lištami. Je největším modelem řady Tourneo, do níž dále patří až sedmimístné Tourneo Connect a petimístné Tourneo Courier. Sedadla ve druhé řadě lze po vyjmutí otočit proti směru jízdy a vytvořit tak konferenční uspořádání.                      

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button