Zprávy

DB Schenker a Cisco inovují logistický průmysl

Hlavní roli v tom hraje internet věcí.

DB Schenker, jeden z předních světových poskytovatelů logistických služeb, a společnost Cisco, světový lídr v oblasti IT, společně usilují o změnu celého logistického průmyslu. Obě společnosti nyní spolupracují na vývoji, testování a implementaci různých aplikací spojených s internetem věcí a dalšími inovativními technologiemi pro logistiku.
 
Digitalizace mění celou společnost, a tedy i logistiku. Zásadní a všudypřítomné změny v přepravě, skladování, zabezpečení zásilek, celních službách nebo doručování zákazníkům už teď určují způsob, jak DB Schenker a Cisco řídí své podnikání. Obě společnosti spolupracují na transformaci celého logistického procesu, a i nadále budou pokračovat ve vývoji inovací.
 
Týmy obou společností spojily své síly, aby prozkoumaly technologie, které přinášejí nové možnosti optimalizace skladových a přepravních procesů. DB Schenker a Cisco společně zřídily inovační laboratoř v logistickém centru v Houstonu v Texasu, kde mohou nové technologie testovat a následně je přivést do komerčního využití. Nejmodernější technologie, na kterých společnosti pracují, zahrnují řešení založená na senzorech, systémy pro sledování polohy v reálném čase, robotiku, automatizaci, inteligentní zařízení, stejně tak rozšířenou realitu, video analytiku a systémy pro rozpoznávání obličeje. Obě společnosti se podílí na vývoji jednotlivých aplikací. Těch se pak ujímají v inovační laboratoři zaměstnanci DB Schenker a testují jejich funkčnost v prostředí skladu. Během zkušební fáze tým vyhodnocuje jak technickou proveditelnost, tak přidanou hodnotu v rámci celého skladového a dodavatelského řetězce.
 
Vyvinuli jsme již řadu technologií, které považujeme za naprosto průkopnické pro celý logistický průmysl. Nejdříve se snažíme důkladně porozumět všem požadavkům na inovativní logistická řešení a následně pracujeme v naší laboratoři na vývoji nových technologií, které přispějí k větší efektivitě v celém dodavatelském řetězci. Díky našim odborným znalostem a silnému odhodláním se nám jistě podaří se společnosti Cisco vytvořit novou budoucnost logistiky,“ říká Tom Schmitt, CEO a člen představenstva společnosti DB Schenker.
 
Usilujeme o změnu logistického průmyslu a díky dnešním možnostem digitalizace ji můžeme uskutečnit. Je skvělé, že na tom pracujeme společně právě se společností DB Schenker. Tato spolupráce nám umožní změnit způsob, jak přistupujeme k logistice, ale věřím, že i zlepší její fungování po celém světě,“ uzavírá Jack Allen, vedoucí ředitel společnosti Cisco Global Logistics.

Přečtěte si také

Back to top button