Zprávy

Systém Optofleet nově jako mobilní aplikace

Optifleet, software pro správu vozového parku, vyvinutý značkou Renault Trucks, je nyní k dispozici jako mobilní aplikace. Dispečeři a správci vozových parků tak mají přístup k informacím o svých vozidlech v reálném čase, ať už jsou kdekoli.

Renault Trucks představuje aplikaci Optifleet, mobilní verzi svého software pro správu vozového parku. Optifleet, nově dostupný také pro mobilní telefony a tablety, umožní dopravcům sledovat jejich vozidla kdekoli a kdykoli a rychle reagovat v případě nečekaných událostí.
Zjednodušené rozhraní aplikace Optifleet umožní dispečerům a správcům vozových parků pouhým kliknutím přístup k jejich vozidlům, přidávat nové zakázky (My fleet now), anebo sledovat a vyhodnocovat jízdní styl řidičů a jejich používání vozidla (Ecoscore). Tři moduly systému pomáhají dopravcům optimalizovat jízdní styl řidiče, efektivně spravovat vozový park a řídit provozní náklady: 
-        Modul Check poskytuje technické informace o vozidlech, které přispívají ke snižování spotřeby paliva a emisí CO2. Obsahuje funkci Ecoscore, která sleduje a analyzuje jízdní styl řidičů a vyhodnocuje postup pro další snižování spotřeby paliva.
 
-        Modul Map lokalizuje vozidla v reálném čase, analyzuje ujeté trasy s cílem optimalizovat čas a počet ujetých kilometrů. 
 
-        Modul Drive poskytuje informace o době řízení a umožňuje stahování údajů na dálku z karty řidiče a tachografu.
 
Renault Trucks rozšiřuje s mobilní aplikací Optifleet svoji nabídku dopravních řešení s cílem podporovat dopravce při sledování a snižování spotřeby paliva a emisí CO2.  Dispečeři a správci vozových parků tak mohou díky sledování vozidel v reálném čase rychleji reagovat, zvyšovat profitabilitu a spokojenost svých koncových zákazníků. Optifleet může v praxi přispět k úspoře až 5 000€ u jednoho vozidla. Aplikace Optifleet je ke stažení v AppStore a Google Play. Používání aplikace vyžaduje předplatné služby Optifleet.

Přečtěte si také

Back to top button