Zprávy

Dovozce vozů Audi, Seat, Volkswagen a Volkswagen Užitkové vozy zažil historicky nejlepší rok

Společnost Porsche Česká republika bilancovala rok 2017. S výjimkou značky Audi se jí podařilo navýšit prodeje i finanční ukazatele. Informovali o tom na bilanční tiskové konferenci.

Společnost Porsche Česká republika, importér automobilů značek Volkswagen, Audi, Seat a Volkswagen Užitkové vozy pokračuje v dlouhodobém nepřetržitém růstu. I v loňském roce se jí podařilo dosáhnout historicky nejvyšších obchodních výsledků. Zákazníci v roce 2017 převzali 54 144 nových vozů Volkswagen, Audi, Seat a Volkswagen Užitkové vozy. To je o 2,3 % více než v roce 2016.
 
S výjimkou Audi se mohou všechny značky v portfoliu společnosti Porsche Česká republika pochlubit rekordními výsledky v roce 2017. Registrace osobních vozidel Volkswagen dosáhly v loňském roce 26 942 vozů, což představuje meziroční nárůst o 1,3 %. Registrace nových vozů Audi klesly o 29,5 % na celkových 4486 vozů. Seat vylepšil svůj výsledek z roku 2016 o 1,7 % na 7535 vozidel. Značka Volkswagen Užitkové vozy dosáhla dvouciferného růstu a s 6072 registracemi v kategoriích N1 a M1 překonala úspěšný rok 2016 o pozoruhodných 15,8 %.
 
„V rámci skupiny Porsche Holding Salzburg si svými obchodními výsledky udržujeme pozici jedné z největších firem. V porovnání s rokem 2016 se nám loni podařilo zvýšit celkový obrat o 3,2 % z 28,5 miliardy korun na 29,5 miliardy korun,“ uvádí Franz Pommer, jednatel společnosti Porsche Česká republika. „Stále větší význam hrají v našich aktivitách servisní služby, jimiž se snažíme v České republice oslovovat tři čtvrtě milionu majitelů vozidel námi zastupovaných koncernových značek. A to velmi úspěšně, jak dokládají skvělá hodnocení v průzkumech spokojenosti zákazníků i obchodní výsledky v této oblasti. Konkrétně jsme v roce 2017 dosáhli obratu z originálních dílů 1,805 miliardy Kč a obratu z originálního příslušenství 148 milionů Kč.“
 
Rok 2017 byl pro koncernový program prodeje prověřených a kvalitních ojetých vozů mimořádně úspěšný. Zákazníci u prodejců Das WeltAuto zakoupili celkem 18 808 ojetých vozů, což představuje meziroční nárůst o 7,3 %. Průměrné stáří vozů, prodaných v síti Das WeltAuto, bylo 4,4 roky a průměrná cena 370 380 Kč. K 1. lednu byly otevřeny dvě nové pobočky, a to v Táboře, a v Praze 4, v současnosti tak má program Das WeltAuto 51 prodejních míst.
 
Porsche Česká republika se kromě prodeje konvenčních vozidel připravuje na ofenzivu v oblasti elektrické mobility spuštěním Demo e-car programu. V závěru loňského roku byl navíc spuštěn projekt QHERO ve spolupráci s vybranými středními školami, jímž Porsche Česká republika hodlá podporovat mladé talenty se zájmem o pracovní uplatnění v automobilovém odvětví.
 

Přečtěte si také

Back to top button