Zprávy

DACHSER nasadí nákladní vozidla na elektropohon

Mezinárodní logistický provider DACHSER je prvním zákazníkem plně elektrického kamionu FUSO eCanter od značky Daimler. Od jara 2018 nasadí DACHSER dva rozvozové vozy pro zásilky určené do centra Berlína a Stuttgartu.

„Tyto vozy jsou základní stavební kameny našeho projektu “City Distribution” a doplňují náš inovativní a udržitelný koncept pro zásobování center měst,“ vysvětlil na evropském setkání s médii v Berlíně Stefan Hohm, Corporate Director, Corporate Solutions, Research & Development společnosti DACHSER. V rámci tohoto projektu kombinuje DACHSER osvědčené logistické modely s novými nápady tak, aby vyvinul udržitelné a ekonomické obchodní modely budoucnosti pro doručování tzv. poslední míle.
 
Na základě reálných požadavků konkrétního města mohou všechny pobočky společnosti DACHSER implementovat řešení na míru z DACHSER ToolBoxu, modulárního nástroje pro realizaci City Logistiky. K tomu patří i sestavení vhodného vozového parku pro zásobování center měst. „Rozhodli jsme se pro FUSO eCanter, protože se jedná o první sériově vyráběné nákladní vozidlo čistě na elektropohon, a to znamená revoluční změnu pro celou třídu těchto užitkových vozů,“ říká Stefan Hohm.
 
Obě vozidla FUSO eCanter budou nasazena u dlouhodobých přepravních partnerů DACHSERU v Berlíně a Stuttgartu pro dodávky sběrné služby. Jejich úkolem bude doručovat palety s průmyslovým zbožím buď do mikrohubů nebo přímo k zákazníkům. Budou také zboží vyzvedávat a doručovat na DACHSER pobočky v Schönefeldu a Kornwestheimu. „Tyto elektromobily jsou ideální pro využití v centru měst – a tam budou také nejčastěji k vidění,“ uzavírá Stefan Hohm.
 
Podle modelu a způsobu použití mají plně elektrické vozy FUSO eCanter dojezd okolo 100 km a užitnou hmotnost až 3,5 tuny. Elektrický pohon vozidla se skládá ze šesti vysokovoltových lithium-iontových akumulátorů (každý s 420 V a 13,8 kWh).

Přečtěte si také

Back to top button