Zprávy

GEFCO otevírá nový sklad pro oblast farmaceutického průmyslu a páče o zdraví

Skupina GEFCO, globální hráč v segmentu průmyslové logistiky a přední evropský poskytovatel logistických služeb pro automobilový průmysl, otevřel svůj třetí sklad zaměřený na oblast farmaceutického průmyslu a péče o zdraví.

Toto moderní zařízení s řízeným teplotním režimem se nachází v těsné blízkosti letiště Heathrow u Londýna. Cílem je doplnit stávající logistické sklady GEFCO ve Frankfurtu nad Mohanem a Amsterdamu o další strategické místo v Evropě.
 
Nový sklad splňuje nejpřísnější standardy přepravy farmaceutických zásilek.
 
Otevřením nového skladu o celkové ploše 1 400m2  došlo k posílení a rozšíření odborných schopností divize přepravních služeb skupiny GEFCO v oblasti farmaceutického průmyslu a péče o zdraví. Nové zařízení bylo navrženo tak, aby splňovalo nejpřísnější standardy v oblasti přepravy farmaceutického zboží. Disponuje zónami s různou teplotou: od plochy s běžnou teplotou (15 ºC až 25 ºC), přes sklady chlazeného zboží (2 ºC až 8 ºC), až po sklady mraženého zboží (-22 °C až -15 °C).
 
„Na rozdíl od ostatních poskytovatelů máme oprávnění k velkoobchodnímu prodeji, tím se odlišujeme od ostatních poskytovatelů. Pro naše zákazníky je to záruka, že dodržujeme stejně přísné standardy, jako oni,“ řekl Josette Wells, ředitel skupiny GEFCO pro kvalitu a dodržování předpisů v oblasti přepravy. Oprávnění k velkoobchodnímu prodeji umožňuje našemu zařízení skladování humánních a veterinárních léčiv i zdravotnických prostředků v rámci poskytování logistických a přepravních služeb.
 
Kromě přísných teplotních režimů a jejich monitoringu poskytuje nový sklad u Heathrow také vysokou úroveň bezpečnosti v podobě rentgenového screeningu všech nákladů a nepřetržitého monitorování. Nové centrum splňuje požadavky týkající se správných postupů distribuce a má certifikaci ISO 9001:2015.
 
Investice skupiny GEFCO do oblasti biologických věd a zdravotnictví
 
Jako poskytovatel disponující odbornými schopnostmi v oblasti farmaceutického průmyslu a péče o zdraví, přepravní divize skupiny GEFCO poskytuje integrované, multimodální logistické služby založené na přepravě „door-to-door“ s kontrolovanou teplotou a řešení splňující všechny platné předpisy.
 
Trh logistických služeb v oblasti farmaceutického průmyslu a péče o zdraví je jedním z nejdynamičtěji se vyvíjejících odvětví logistiky, je stále složitější. S nárůstem objemu produktů citlivých na teplotu uchovávání a s důrazem na uplatňování předpisů týkajících se jejich přepravy se musí společnosti více zaměřit na kontrolu a bezpečnost,“ řekl Anthony Gunn, výkonný viceprezident divize přepravy skupiny GEFCO. „Společnost GEFCO má v této oblasti značné zkušenosti a otevření nového zařízení ve Velké Británii je součástí průběžných investic skupiny GEFCO do této oblasti.“
 
 
Správné postupy distribuce (GDP) jsou součástí procesu zajištění kvality, který zaručuje skladování, přepravu a manipulaci s produkty za vyhovujících podmínek.
 
Díky investicím společnosti GEFCO do technologických inovací vyvíjejí specialisté skupiny GEFCO moderní integrovaná logistická řešení přizpůsobená specifickým potřebám zdravotnictví, farmakologie a biotechnologií, která vyhovují příslušným předpisům tak, aby splňovala náročné požadavky oboru.  Díky odhodlání a aktivnímu přístupu se společnost stala poskytovatelem logistických služeb pro celou řadu zákazníků z oblasti farmaceutického průmyslu a péče o zdraví.

Přečtěte si také

Back to top button