Zprávy

Devátá pobočka GEFCO v České republice otevřena

Mezinárodní logistická společnost GEFCO otevírá po patnácti letech působení v České republice svou devátou pobočku.

Dlouhodobě rostoucí trend potvrzuje GEFCO pronájmem nového moderního skladu v Divišově. Ten nabídne v počátku deset nových pracovních míst s perspektivou růstu až na pětinásobek. Nové prostory firma zřizuje hlavně pro dlouhodobé klienty z oblasti automobilového průmyslu, do objektu přemístí také ekologický provoz čistění vratných přepravních obalů, tzv. GEF-boxů.
 
„Otevřením nového, moderního skladovacího prostoru reagujeme na dlouhodobou potřebu navýšení skladovacích kapacit iniciovanou zvýšenou poptávkou především ze strany našich dlouhodobých klientů,“ komentuje důvod zřízení nové pobočky Aleksander Raczynski, generální ředitel GEFCO v České republice a dodává: „Vzhledem k tomu, že jsme se ve stávajících pobočkách již neměli kam rozrůstat, zvolili jsme radikální řešení v podobě otevření zcela nového skladu s potenciálem dalšího růstu.“ 
 
Sklad v Divišově zahájil provoz v průběhu ledna a GEFCO jej dočasně obslouží operátory ze své jažlovické pobočky. „Pro Divišov v první fázi otevíráme deset pozic, převážně jde o operátory skladu. Situace na trhu práce je aktuálně, vzhledem k nízké nezaměstnanosti, složitá, ale předpokládám, že vypsané pozice obsadíme novými zaměstnanci během následujících 4 týdnů,“ uvádí HR manažerka společnosti GEFCO Lenka Jírovcová s tím, že uvedená čísla nejsou zdaleka konečná a při současném tempu růstu skladových aktivit společnost předpokládá v nové pobočce, i přes vysoký stupeň automatizace, postupný nárůst až na konečný počet 50 zaměstnanců.
 
Automobilový průmysl i čištění vratných obalů
 
Většina z nově otevřených prostor o celkové rozloze 7 200 m2 bude využita dlouhodobými zákazníky z oblasti automobilového průmyslu, skladovány zde budou převážně náhradní díly a elektronické komponenty do aut a systém vratných obalů. „K pronájmu jsme přistoupili hlavně ze tří důvodů. Prvním je fakt, že i v době, kdy jsme se soustředili především na diverzifikaci klientského portfolia, došlo k nárůstu objemu přepravy pro zákazníky z oblasti automobilového průmyslu, dalším byl požadavek na zkrácení doby dostupnosti komponent ze strany našich dlouhodobých zákazníků,“ popisuje Raczynski. Třetí, ale neméně důležitá, byla nutnost najít adekvátní prostory pro přemístění jednotky na čištění vratných transportních obalů, tzv. GEFboxů. V těchto plastových přepravkách, homologovaných speciálně pro výrobní linky zákazníků společnosti, jsou aktuálně skladovány a přepravovány komponenty pro sektor automotive, GEFCO ale, v souladu s interní politikou, pracuje na rozšíření vratných obalů namísto současně používaných jednorázových materiálů také u klientů z dalších průmyslových oblastí.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button