Zprávy

Volkswagen e-Golf zvítězil v odborné české anketě Ekologické auto roku 2018

Volkswagen e-Golf je ekologickým autem roku 2018.

Rozhodla o tom odborná porota v rámci ankety Auto roku 2018 v České republice, jejíž výsledky byly vyhlášeny na tiskové konferenci Svazu dovozců automobilů (SDA). Ocenění osobně převzal Vratislav Strašil, jednatel společnosti Porsche Česká republika.
 
„Volkswagen e-Golf nabízí mobilitu budoucnosti již dnes, což potvrzuje i jeho vítězství v prestižní anketě Ekologické auto roku 2018,“ říká Vratislav Strašil, jednatel společnosti Porsche Česká republika. „Kompaktní elektromobil pro každodenní provoz s nulovými emisemi bez kompromisů je významným krokem na cestě k velké ofenzivě v oblasti elektrické mobility, kterou Volkswagen odstartuje s modelovou řadou I.D. v roce 2020. Loni představený e-Golf s dojezdem až 300 km je předobrazem významných inovací, které nás v příštích letech čekají.“
 
Volkswagen e-Golf je revolučním elektromobilem, který svými výrazně vylepšenými provozními vlastnostmi nabízí elektrickou mobilitu s nulovými emisemi ještě širšímu okruhu motoristů. Díky dojezdu až 300 kilometrů na jedno nabití sady akumulátorů a nejvyšší rychlosti 150 km/h lze s elektrickým pohonem komfortně a bez obav překonávat i delší vzdálenosti. Nabití akumulátorů na 80 % kapacity trvá pouhých 45 minut při využití metody rychlého nabíjení stejnosměrným proudem. Průměrná spotřeba elektrické energie pouhých 12,7 kWh na 100 kilometrů přispívá k vysokému dojezdu. Mezi pozoruhodné inovace patří tepelné čerpadlo, díky kterému se dojezd vozu v zimních podmínkách prodloužil až o 30 procent. Volkswagen e-Golf s praktickou pětidveřovou karoserií a bohatou sériovou výbavou je na českém trhu nabízen od 969 900 Kč.
 
„Našim cílem je oslovit co nejširší skupinu zákazníků a dokázat jim, že Volkswagen e-Golf nabízí zásadní změnu kvality cestování. Propagaci elektrické mobility se proto budeme intenzivně věnovat i v budoucnosti. Loni na podzim jsme spustili projekt Demo e-car program. Jeho účastníci mohou bezplatně využívat 50 elektromobilů Volkswagen e-Golf k dlouhodobému testování v podmínkách reálného provozu. Dalších 15 elektromobilů e-Golf jezdí v pilotním projektu e-carsharingu v Praze,“ dodává k tématu elektrické mobility Vratislav Strašil.

Přečtěte si také

Back to top button