Zprávy

Společnost PENAM rozváží do obchodů mouku na paletách CHEP

Penam, jeden z předních pekárenských a mlynárenských výrobců s dlouholetou tradicí, začal využívat pro distribuci svých výrobků palety společnosti CHEP.

K této spolupráci v oblasti outsourcingového poolingu palet vedlo ze strany Penamu, konkrétně Mlýnu Znojmo, především hledání kvalitních a spolehlivých přepravních palet po předchozích negativních zkušenostech.
 
Penam, český výrobce mlýnských a pekárenských produktů, dodává zboží do českých i zahraničních obchodů. Zakládá si na vysoké kvalitě práce, kterou vyžaduje i při distribuci svých produktů. Ke spolupráci se společností CHEP se rozhodl závod Penamu – Mlýn Znojmo, který nyní využívá paletový pooling v rámci České republiky pro rozvoz do předních obchodních řetězců. V současnosti jde o oběh v řádu několika desítek tisíc půl palet ročně.
 
„Hlavním důvodem spolupráce s CHEP, byla záruka kvality při rozvážení mouky. Do této doby jsme prakticky neměli jistotu, v jakém stavu a množství se nám palety vrátí,“ říká ke spolupráci ředitel závodu Penamu – Mlýn Znojmo, Jaroslav Faika.
 
Mlýn Znojmo oslovil společnost CHEP nejprve pro transport hrubé mouky do obchodních řetězců. Brzy se však spolupráce rozšířila i na další produkty. „Spokojenost se službami CHEP a růst našich zakázek vedl postupně k využití poolingu pro distribuci dalších mlýnských produktů“ dodává Faika.
 
V rámci paletového poolingu, který společnost CHEP nabízí svým klientům, lze palety pronajmout na určitou dobu, během které daný výrobce dopraví své zboží do maloobchodních prodejen. CHEP následně využité palety sesbírá, odešle ke kontrole stavu, v případě potřeby opraví a vrátí zpět do poolu k dalšímu použití. Paletový pooling je nákladově efektivní alternativa k výměně bílých palet. K dispozici jsou vedle menších verzí i tradiční europalety.
 
V oblasti potravinářského průmyslu CHEP disponuje letitými zkušenostmi i spokojenými zákazníky, díky nimž může Penamu zaručit efektivní a spolehlivou logistickou podporu na míru. „Penamu si jako tradiční české firmy, která podporuje lokální výrobu, vážíme. Z toho důvodu nás spolupráce s Mlýnem Znojmo velmi těší. Paletový pooling představuje chytré řešení pro každou firmu, která potřebuje zajistit distribuci svým produktům efektivně, levně, bezpečně a včas, proto věřím, že máme Penamu i do budoucna hodně co nabídnout,“ dodává Jan Kočárek, generální ředitel společnosti CHEP pro Českou republiku a Slovensko.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button