Zprávy

AWT navýšila zaměstnancům tarifní mzdy o 10 %

Mezinárodní dopravní společnost AWT, člen skupiny PKP CARGO, dne 20. prosince 2017 úspěšně zakončila se vzájemnou shodou kolektivní vyjednávání s odborovými organizacemi k dodatku ke Kolektivní smlouvě 2016 – 2020 tykající se navýšení tarifních mezd, příplatků a odměn pro zaměstnance.

Společnost AWT a odborové organizace se mimo jiné shodli, že tarifní mzdy se v tomto roce zvýší o 10 % oproti jejich výši v roce 2017.
 
V rámci jednání bylo naplněno společné úsilí o navýšení tarifních mezd a splnění dalších požadavků ze strany odborů. Společnost na zvýšení tarifních mezd a další změny uvedené v dodatku poskytne více než 45 mil. korun a tento finanční objem byl dle návrhu odborové organizace rozdělen do jednotlivých mzdových oblastí, příspěvků a odměn.
 
„Společnou dohodou a podpisem dodatku ke Kolektivní smlouvě mezi zástupci odborů a zaměstnavatelem je tak vytvořen předpoklad pro stabilizaci zaměstnanců a jejich motivaci k další odborné a odpovědné práci, které si velmi vážíme a naplňovaní našich společných cílů do budoucna,“ říká Arkadiusz Olewnik, generální ředitel AWT.
 .
V rámci podepsaného dodatku Kolektivní smlouvy 2016 – 2020 se obě strany dohodly, že hodinové a měsíční mzdové tarify pro zaměstnance společnosti AWT se v roce 2018 zvyšují o 10 % oproti jejich výši v roce 2017. Zároveň došlo k navýšení příplatku za práci v noci, odměny za pracovní pohotovost nebo příspěvku na dětskou rekreaci, který je jedním z mnoha benefitů pro zaměstnance AWT.
 
„K pokrytí rostoucí provozní potřeby aktuálně hledáme strojvedoucí, vlakvedoucí, vozmistry, vedoucí posunu, posunovače, řidiče a jiné profese. Můžeme nabídnout práci u stabilní mezinárodní společnosti s adekvátním platovým ohodnocením a mnoha zaměstnaneckými benefity, jako je například 13. plat a příspěvek na penzijní nebo životní pojištění,“ říká Žaneta Sigmundová, personální ředitelka AWT.
 
Aktuální nabídka volných míst ve společnostech skupiny AWT, přehled benefitů a výhod jsou k dispozici na webových stránkách kariera.awt.eu.

Přečtěte si také

Back to top button