Zprávy

DB Schenker otevírá nové logistické centrum v Itálii

Poskytovatel mezinárodních logistických služeb DB Schenker zahájil provoz nového centra v Bologni, které vyniká především energetickou úsporností a šetrností k životnímu prostředí.

Do komplexu o rozloze 11 000 m2 investoval 10 milionů eur a posílil tak svoji pozici na italském trhu.  V areálu se nachází celkem 90 nakládacích ramp, 2 600 m2 kanceláří a 22 000 m2 venkovní plochy.
 
Informační systém pro správu budov, kvalitní izolační obklady a okna, kompletní LED osvětlení, solární panely a systém pro recyklaci dešťové vody. Všechna tato moderní řešení jsou součástí nového logistického skladu DB Schenker v Bologni. Důležitými parametry při výstavbě byly ochrana životního prostředí a úspora energie. Díky tomu splňuje podmínky environmentální certifikace BREEAM, která je považována za celosvětově uznávaný systém certifikace udržitelnosti budov. K výbavě nového centra patří také nejnovější IT technologie, nejmodernější bezpečnostní zabezpečení a další požadavky pro certifikaci TAPA.
 
Nový sklad v Bologni je součástí moderní infrastruktury Interporto, italské sítě velkých logistických parků. Ty nabízejí jedny z největších italských i evropských multimodálních překladišť.
 
„Tato investice jasně ukazuje, jak rychle dokážeme reagovat na rostoucí poptávku po kvalitních prostorech a službách na logistickém trhu. Nové centrum v Bologni zlepší naši produktivitu a zároveň podtrhne naši strategii v oblasti aktivní ochrany životního prostředí,“ vysvětluje Federico Girgenti, ředitel DB Schenker v Itálii.
 
DB Schenker spravuje v Itálii celkem 31 poboček a zhruba 140 000 m2 skladových prostor. Společnost nabízí pozemní, námořní a letecké přepravní služby a zároveň i integrovaná logistická řešení a řízení dodavatelského řetězce.
 

Přečtěte si také

Back to top button