Zprávy

Krátkodobé pronájmy od společnosti Yale jsou základem úspěchu MotoGP™

Společnosti Yale Europe Materials Handling a MotoGP™ úspěšně zahájily obchodní spolupráci, která umožňuje krátkodobé pronájmy vysokozdvižných vozíků.

První událost, která proběhla v rámci vzájemného partnerství, se konala začátkem srpna na brněnském závodním okruhu v České republice.
 
První ročník mistrovství světa MotoGP™ se konal již v roce 1949. Od té doby prošla používaná technika řadou změn. Seriál závodů mistrovství světa je vrcholem motocyklových závodů, který budí značnou mezinárodní pozornost.
 
O úspěchu MotoGP™ rozhoduje logistika
Od roku 1992 organizuje mistrovství světa v MotoGP™ společnost Dorna. MotoGP™ se v letošní sezóně koná na 18 okruzích, které se nachází ve 14 zemích světa pěti kontinentů. Sezóna trvá přes sedm měsíců.
Klíčovým faktorem bezproblémového provozu seriálu MotoGP™ je efektivní logistika zajišťující rychlý přesun veškerých dodávek. Padok je potřeba postavit týden před závodem a je nezbytné demontovat ho ihned po závodu. Přesun celého zázemí musí probíhat podle přesného harmonogramu, důsledně a v co nejkratším možném čase.
 
Robert Berenguer, ředitel logistiky provozního oddělení společnosti Dorna Sports, ví, jak je důležité mít dobře promyšlenou strategii: „Být představitelem vedoucí mezinárodní sportovní značky vyžaduje důslednou přípravu a přesné plánování v každé oblasti, zejména pak v logistice, která zde hraje velmi důležitou roli. Jakékoliv prodlení v přesunu nákladu do padoku může ohrozit hladký průběh celé akce. Důležité jsou i následné přesuny nákladu v okolí padoku. Dorna může být opravdu hrdá na to, že je schopna po provozní stránce zajistit celý seriál závodů.“
Společnost Dorna si musí být jistá, že všechny tyto kritické operace probíhají za podpory spolehlivého výrobce manipulační techniky. Populární závod v Brně zažil samotný počátek spolupráce značek MotoGP™ a Yale Europe Materials Handling –  výhradního poskytovatele vysokozdvižných vozíků pro posledních šest závodů mistrovství světa MotoGP™ 2017.
 
Rozumět nárokům společnosti Dorna
Vzhledem k tomu, že tyto události se konají v pěti různých zemích, Yale® úzce spolupracuje na jejich zajištění s místními dealery. Na zahajovací akci v Brně se o včasnou a bezproblémovou dodávku vhodných vysokozdvižných vozíků společně postaraly český YALE CZ a LOG Systems ze Slovenska.
 
Požadavky na vozíky určené pro práci v rámci MotoGP™ byly projednány a stanoveny hned na počátku uzavřeného partnerství obou značek. V průběhu MotoGP™ budou různí operátoři obsluhovat vozíky v různých časech během dne i noci. To vyžaduje citlivé a spolehlivé vozíky se snadným ovládáním. Od začátku bylo tedy jasné, že nejlepší volbou pro společnost Dorna bude systém krátkodobého pronájmu, nabízený společností Yale. Kvůli častému stěhování a přepravování veškerého zázemí závodu z jedné země do druhé byla tato nabídka tím nejlepším řešením pro potřeby společnosti Dorna.
 
David Reeve, ředitel průmyslu v Counterbalance Solutions Yale, řekl: “Hlavním požadavkem společnosti Dorna bylo dodání řady vozíků na omezenou dobu pro každou z událostí. Program krátkodobých pronájmů od společnosti Yale představuje ideální ekonomické řešení, které si poradí s rychlou a velmi intenzivní pracovní zátěží včetně dodržení přísných termínů. Díky naší stále se rozšiřující prodejní síti po celé Evropě jsme si jisti, že společnosti Dorna dokážeme nabídnout to správné řešení.“
 
Úspěšný start nového partnerství obchodních značek
Pro brněnskou akci byly vozíky doručeny sedm dnů před začátkem prvního závodu a tři dny po závodě byly navráceny prodejci. Společnost Dorna požadovala různé vysokozdvižné vozíky s nosností zdvihu od 2,5 tun do 8 tun. Na základě tohoto požadavku poskytl Yale CZ společnosti Dorna modely GDP25LX, GLP35VX, GLP30MX, GDP70VX, od každého po jednom kusu, spolu se dvěma vozíky modelu GLP30VX. Další vozík GDP35VX byl dodán společností LOG Systems. Tyto vozíky úspěšně zajistily vše potřebné v průběhu první akce konané v rámci partnerství Yale-MotoGP™.
 
Jan Pachman, generální ředitel společnosti Yale CZ, nově vzniklé partnerství okomentoval: „Je to fantastické, být součástí tak prestižního seriálu jakým mistrovství světa MotoGP™ je. Rozsah činností, které vysokozdvižné vozíky Yale v průběhu akce vykonávaly, zdůraznily jejich přednosti. Díky těmto přednostem jsme byli schopni splnit specifické požadavky MotoGP™. Naše vozíky si počínaly naprosto výjimečně, od přesunu kol a motorů až po postavení padoku nebo stánku s občerstvením.“
 
Robert Berenguer byl také nadšen z průběhu první akce v rámci partnerství těchto dvou obchodních značek: „Když byla podepsána první partnerská smlouva mezi MotoGP™ a Yale, měli jsme velkou radost. Pracovat s tradičním výrobcem vysokozdvižných vozíků nás ujišťuje v tom, že zvládneme splnit provozní nároky MotoGP™. Jak firma Yale CZ, tak i LOG Systems úžasně spolupracovaly, takže celý proces probíhal hladce a bez jakýchkoli komplikací. Společnosti nám poskytly prvotřídní vozíky a podporu, což nám pomohlo zajistit veškeré logistické potřeby.“
 
Pevné lhůty a požadavky na různé pracovní úkony prokázaly, jak perfektně funguje plán krátkodobého pronájmu firmy Yale. Díky profesionalitě autorizovaných prodejců Yale se jednalo o skvělý start obchodního partnerství Yale-MotoGP™.  V návaznosti na úspěch MotoGP™ v České republice, společnost Yale poskytla krátkodobý pronájem ve spolupráci s místními dealery i na ostatních závodech v Rakousku, Velké Británii, San Marinu a Aragonu.

Přečtěte si také

Back to top button