Zprávy

Úředníci v Uherském Hradišti budou jezdit v elektromobilu Hyundai

Zcela nový vůz Hyundai IONIQ Electric má k dispozici město Uherské Hradiště. Jeden z nejmodernějších elektromobilů na současném trhu zaměstnanci městského úřadu přijali od zástupců automobilky Hyundai.

Čistě elektrický vůz má sloužit pro běžné služební cesty úředníků po městě. Díky svému dojezdu až 280 kilometrů však bez problémů zvládne i delší cesty za hranice kraje. 
„Objem dopravy v Uherském Hradišti, podobně jako v jiných městech, neustále roste. Sílící doprava s sebou logicky nese kromě jiného i zvýšení znečistění ovzduší. Chceme tento problém řešit a přispět svým dílem, a proto jsme se jako městský úřad rozhodli začít využívat vůz s ekologickým pohonem,“ vysvětlil starosta Uherské Hradiště Stanislav Blaha s tím, že výběr vozu Hyundai Ioniq byl dán nejpříznivější nabídkou ve vypsané veřejné zakázce.  
 
Vůz Hyundai Ioniq splnil podmínky výběrového řízení, jako byl například minimální dojezd 200 kilometrů či možnost přepravit pět pasažérů. Automobilka navíc poskytuje na všechny své vozy pětiletou záruku a v případě elektromobilu i osmiletou záruku na akumulátory. Vůz Ioniq je možné dobíjet jak proudem z rychlonabíjecí stanice, tak i ze standardní sítě. „Všechny tři varianty vozů Ioniq si na českém trhu postupně získávají své příznivce. Jsme rádi, že se zástupci městských a regionálních samospráv v České republice přidávají k celosvětovému trendu využívání vozů s alternativními a úspornými pohony, což je oblast, ve které je Hyundai na absolutní špičce,“ doplnil Miloš Adámek, mluvčí společnosti Hyundai Motor Czech. 
 

Přečtěte si také

Back to top button