Zprávy

Busworld 2017: Světová premiéra vozu Crossway Low Entry Natural Power

Veletrh Busworld 2017 v Kortrijku se stane svědkem další významné události pro
IVECO BUS, který tu ve světové premiéře představí svůj zcela nový vůz
Crossway Low Entry Natural Power.

Úspěšnost produktové řady Crossway bude tedy ještě umocněna novou verzí autobusu na zemní plyn, čímž IVECO BUS dále upevní své vedoucí postavení na poli trvale udržitelné dopravy.
 
IVECO BUS, průkopník v oblasti alternativních pohonů, se na základě velkého úspěchu svých vozů na hybridní pohon a zemní plyn rozhodl učinit ve své řadě Crossway další krok směrem k využívání nových energií. Od 20. do 25. října představí IVECO BUS na veletrhu Busworld 2017 několik významných novinek, především pak dlouho očekávanou verzi Crossway LE Natural Power.
 
Řada IVECO BUS Natural Power je prověřeným a maximálně ekologickým řešením mobility, využívajícím zemní plyn a biometan. Díky němu je výrobce schopen nabízet vozy šetrnější k přírodním zdrojům, životnímu prostředí a zdraví veřejnosti. Mimořádný je především jejich přínos z hlediska úrovně emisí pevných částic a hlučnosti. V případě zemního plynu se množství pevných částic blíží nule a emise NOx jsou nižší o více než jednu třetinu. Také hlučnost je snížena na polovinu, což umožňuje výjimečně tichý provoz, který ocení řidič, cestující i obyvatelstvo. Řada Natural Power je plně kompatibilní s biometanem vyráběným recyklací odpadu Vozy IVECO BUS tak zaručují minimální uhlíkovou stopu a představují konkrétní krok v přechodu k novým zdrojům energie. Přínosem pro životní prostředí je rovněž až o 95% nižší emise CO2.
 
Další slibné technologie, jako je „Power to Gas“, umožňují vyrábět metan s využitím energie z obnovitelných zdrojů, jako je větrná či solární energie. Tato technologie zároveň umožňuje skladování energie a její distribuci do rozvodné sítě. Vozy na zemní plyn jednoznačně představují jediné vyspělé a cenově dostupné řešení, které nevyužívá palivo vyrobené z ropy a přitom splňuje nároky na trvale udržitelnou mobilitu pro dnešek i zítřek. IVECO BUS, které je již 20 let lídrem na poli alternativních pohonů, tak znovu potvrzuje své vedoucí postavení v oblasti alternativní energie a nabízí vyspělé, poctivé a ekologické řešení „od zdroje ke kolu“.
 
Řešením Natural Power, vhodným pro všechny typy dopravy, navíc s velmi pozitivní ekonomickou bilancí, se IVECO BUS opakovaně hlásí se svými odbornými znalostmi do služeb trvale udržitelné dopravy! Tato řada bude nyní rozšířena o zcela nový vůz Crossway Low Entry Natural Power, vybavený nejnovější generací motoru IVECO CURSOR 9 NP. Tento ekologický vůz nabízí skutečně inteligentní koncepci, především díky nádržím na plyn integrovaným do střechy. Tento exkluzivní prvek – který je patentově chráněný – optimalizuje vyváženost vozu co do stability a komfortu, a to z hlediska řidiče i cestujících. Toto řešení zaručuje nejnižší celkovou výšku na trhu a umožňuje tak provozovat vůz bez jakýchkoli omezení. Díky nabídce různých délek a verzí je Crossway v Evropě nezpochybnitelným lídrem ve své kategorii. Od svého uvedení na trh bylo zákazníkům dodáno již téměř 30 000 vozů Crossway, což představuje mimořádný úspěch. Veletrh Busworld 2017 bude mimořádně bohatý na mnohá překvapení. A kdo ví… Možná, že Crossway má ještě další přednosti, které nejsou na první pohled zcela zjevné! IVECO BUS IVECO BUS je značkou CNH Industrial N.V., celosvětového lídra v oblasti kapitálových produktů, jehož akcie jsou obchodovány na newyorské burze Stock Exchange a na italské burze Borsa Italiana v Miláně.
 
IVECO BUS, významný hráč na poli veřejné dopravy a jeden z největších výrobců autobusů v Evropě, vyvíjí, vyrábí a prodává širokou škálu vozidel, která splňují veškeré nároky veřejných a soukromých dopravců: – školní, meziměstské a turistické autobusy (Crossway, Evadys a Magelys) – standardní i kloubové městské autobusy, včetně verzí BRT, přičemž Iveco Bus je bezkonkurenčním lídrem, pokud jde o čisté technologie jako CNG a hybridní pohon (Urbanway a Crealis) – minibusy pro všechny druhy osobní dopravy (Daily) – podvozky pro výrobce karosérií. IVECO BUS zaměstnává ve dvou výrobních závodech, ve francouzském Annonay a českém Vysokém Mýtě, přes 5 000 pracovníků. Oba závody získaly v roce 2013 bronzovou medaili World Class Manufacturing (WCM), což je mezinárodní metodika pro řízení výrobních procesů v souladu s nejlepšími standardy po celém světě. Rozsáhlá servisní síť IVECO BUS a IVECO zaručuje technickou podporu všude, kde jsou vozidla Iveco Bus používána.

Přečtěte si také

Back to top button