Zprávy

Motel na kolech: Světová premiéra nového modelu Opel Vivaro Life

Před krátkým časem Opel avizoval obohacení modelové řady Opel Vivaro o dvě osobité verze Tourer a Combi+.

Tuto dvojici nyní doplní třetí verze: Na mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem bude mít světovou premiéru multifunkční kempingový model Vivaro Life. Všechny tři novinky mají jedno společné: Prvotřídní vybavení a komfort srovnatelný s osobním automobilem, variabilní konfiguraci sedadel a inovativní technologie a asistenční systémy. Vivaro Life a Tourer potěší kromě toho také svými dynamickými a elegantními designovými prvky, což budou moci jako první posoudit návštěvníci autosalonu IAA (14. až 24. září), kde bude mít tato dvojice světovou premiéru.
 
Nový Vivaro Life: Multifunkční van pro volný čas s možností přenocování
Nový Vivaro Life je ideální rekreační vůz pro osobnosti, které mají spoustu přátel, koníčků a zálib… Jeho majitel může kdykoli vyrazit na delší výlet, a to i když jde o výpravu s přenocováním. Díky propracovanému flexibilnímu interiéru se Vivaro Life perfektně hodí na dovolenkovou cestu s celou rodinou, nebo na spontánní víkendovou výpravu ve dvou. Ve druhé řadě jsou standardně dvě samostatná otočná sedadla, posuvnou třímístnou lavici ve třetí řadě, namontovanou na kolejničkách, lze během několika sekund rozložit na pohodlné dvojlůžko – tak vzadu ve voze vznikne útulný prostor pro přenocování v nejlepším komfortu této automobilové třídy. Za příplatek lze objednat výrazně tmavě tónované skla oken v zadní části kabiny, sklopný stolek do prostoru mezi druhou a třetí řadou sedadel a nezávislé vytápění, které uvnitř vozu vytvoří příjemnou teplotu i během chladných zimních měsíců.
 
Opel Vivaro Life má standardně kompletně obložený interiér kabiny, stropní osvětlení z LED diod, USB zásuvky a elektrickou zásuvku v prostoru pro pasažéry. Součástí sériové výbavy je i automatická klimatizace, parkovací senzory a další prvky. Řidič a spolujezdec vpředu sedí na 6-směrově nastavitelných sedadlech s bederní opěrkou, loketními opěrkami a bočními airbagy.
 
K dispozici jsou různé systémy infotainmentu, včetně příplatkového systému Navi 80 IntelliLink s funkcí předávání dopravních informací v reálném čase. Systém se snadno ovládá prostřednictvím barevného dotykového displeje s úhlopříčkou 17,8 cm (7 palců), tlačítky na multifunkčním volantu nebo hlasovými pokyny. Díky digitální konektivitě navigační systém přijímá dopravní informace v reálném čase a podle toho navrhuje alternativní trasu k cíli, aby řidič neuvázl v dopravní zácpě.
 
Stejně jako Vivaro Tourer, také Vivaro Life má vnější design přizdobený osobitými prvky, jako jsou např. vysoce lesklé černé kliky dveří a kryty vnějších zpětných zrcátek. Pro tyto dva modely jsou vyhrazeny speciálně zatmavená skla v oknech v zadní části kabiny a 17-palcové disky z lehké slitiny s povrchovou úpravou „Diamond Cut“. V interiéru zaujmou elegantní kožené potahy sedadel a designový komplet Irmscher Style Pack.

Přečtěte si také

Back to top button