Zprávy

Osvědčený výkon s Toyota Tonero

Několik generací čelních vozíků řady Tonero předvádí své nejlepší vlastnosti v různých aplikacích již od roku 2007. Výkonné a odolné dieselové i plynové modely s novými motory nabízejí navíc o 7-14 % nižší spotřebu paliva, v těžkých aplikacích dokonce o více než 30 %.

Toyota své vozíky Tonero nepřetržitě vylepšuje a má tak pozitivní vliv na spolehlivou manipulaci, logistiku i skladování svých zákazníků v celé Evropě. Tonero se může opřít nejen o výrobní systém Toyota TPS, ale také o soustavný výzkum a vývoj nových robustních průmyslových motorů Toyota.
 
Úsporné a čisté motory s vysokým výkonem
Nové motory nabízejí takové štíhlé provozní vlastnosti, které jsou spolu s širokou nabídkou pohonů a dvou typů převodovky zárukou rychlé návratnosti investice do čelních spalovacích vysokozdvižných vozíků Tonero pro zákazníky ve všech typech aplikací.  
 
Vysoce výkonný dieselový motor Toyota 1ZS pro vozíky s nosností 3 a 3,5 tuny je ultra-úsporný, ale zůstává přitom mimořádně výkonný a citlivě reagující. Motor 1ZS vyhoví všem ekologickým požadavkům, když garantuje nízké emise CO2 (stupeň 3B). Technologie použitá v tomto motoru nabízí ještě další výhodu: jak ukázal nezávislý test spotřeby paliva, je méně citlivý na hrubý způsob jízdy, přičemž zůstává výkonný ve všech rychlostech. Motor 1ZS navíc zlepšuje jízdní vlastnosti a komfort řidiče díky nižším vibracím a nižší hlučnosti v kabině. Dieselový motor 1DZIII podporuje uživatele nízkými provozními náklady, nízkými emisemi a pověstnou spolehlivostí průmyslového motoru Toyota.
 
Posilovač řízení s technologií LSPS šetří palivo
Nová konstrukce a chytrost posilovače řízení zajistí nejen výrazné posílení komfortního pocitu v kabině a pohodlnějšího způsobu řízení, ale také snížení spotřeby paliva díky schopnosti vozíku efektivně přizpůsobit výkon motoru a distribuci energie podle hmotnosti nákladu a podle toho, zda vozík jede nebo náklad právě zdvihá. Úspora 7-14% – podle modelu – je generována eliminací zbytečné zátěže hydraulického čerpadla.
 
Optimální konfigurace pro jakoukoli aplikaci
Široká škála silných dieselových, LPG nebo CNG modelů a různé typy převodovky – hydrostatickou (všechny modely do nosnosti 3,5 t) nebo hydrodynamickou (1,5 – 8.0 t) – umožňují vybrat optimální vozík pro každý z mnoha zcela odlišných typů provozů. A díky novým technologiím i s garancí štíhlé energie a ještě úspornějšího provozu než dosud. Vybrat jakýkoli model Tonero znamená spolehlivou volbu a maximální produktivitu v klíčových oborech evropského hospodářství. Jistě k nim patří tyto obory, kde je Toyota tradičně velmi silná.
 
Nápojářský průmysl – manipulace ve výrobě i při distribuci
Možnost volby mezi hydrostatickou a hydrodynamickou převodovkou je ideální nabídkou pro tento dynamický a náročný obor, protože optimální pohon dokáže zajistit výjimečně hladké ovládání a řízení vozíku i dokonalou manévrovatelnost. Spolu s možností výběru modelů se specifickou nápojářskou úpravou, kam počítáme například zvýšenou pozici řidiče pro lepší viditelnost přes vysoký a rozměrný náklad nebo hydrauliku pro vícepaletovou manipulaci, tak řada Tonero představuje skvělou volbu s vysokou produktivitou. Úroveň naklopení stožáru a kontrola rychlosti v rámci systému aktivní stability Toyota SAS navíc dále podporují vysokou výkonnost vozíků, zvyšují bezpečnost a minimalizují riziko poškození citlivého nákladu.
 
Průmyslová výroba, těžký průmysl, recyklace surovin
Odolnost techniky Toyota, bezpečnostní výbava, viditelnost na náklad ve všech úrovních nebo možnost zajistit jakékoli přídavné zařízení – tyto vlastnosti řady Tonero jsou pro manipulaci ve výrobě nesmírně důležité. Velmi dobře chráněné dieselové motory 1DZ-III a 1ZS eliminují negativní vliv také v prašném a špinavém prostředí sběrných dvorů, skládek a v dalších prostředích běžných v rámci odpadového průmyslu.
 
Stavebnictví, výroba a prodej stavebních hmot
Robustní vozíky Tonero jsou navrženy tak, aby chránily motor i v těch nejdrsnějších a prašných prostředích ve stavebnictví a ve výrobě i prodeji stavebních hmot. Nabízejí mnoho prvků na podporu stability a dlouhodobě maximálního výkonu i při manipulaci s těžkými náklady, které se obvykle trvale pohybují na hranici nosnosti vozíků.
 
Doprava a logistika
Již standardní výška vozíků umožňuje snadný vjezd a práci v kontejnerech. Řada vozíků Tonero s nosností až 5 tun je přesně tou technikou, kterou průmysl dopravy a logistiky potřebuje. Díky vylepšeným jízdním vlastnostem a s podporou Toyota SAS, např. funkcí synchronizátoru řízení nebo posilovači řízení reagujícímu na zatížení vozíku, jsou pojezdy na delší vzdálenosti rychlé, pohodlné a šetrné k nákladu. S těmito technologiemi se řidiči cítí uvolněně a mají z řízení dobrý pocit bez ohledu na hmotnost nákladu.
 
Specifické venkovní aplikace
Podle zkušeností uživatelů umožňuje odolné šasi v kombinaci s plně vybavenými kabinami a dostatečným komfortem pro obsluhu optimální výkon a ochranu obsluhy, vozíku i nákladu za jakýchkoli povětrnostních podmínek. Ultra úsporný motor Toyota 1ZS, kterým mohou být vybaveny všechny modely s hydrodynamickou převodovkou s nosností 2,0 až 3,5 tuny, znamená další přidanou hodnotu například v prostředí přístavů, ale i všude tam, kde jsou motory při pojezdech na delší vzdálenosti extrémně namáhány. Nezávislé testy ukázaly, že motor 1ZS běžně snižuje spotřebu paliva při těžkém nasazení až o 35 %.

 

Přečtěte si také

Back to top button