Zprávy

DB Schenker doprovází německé sportovce za medailemi

DB Schenker a jeho mateřská společnost Deutsche Bahn AG, Německý olympijský výbor a Německý paralympijský výbor budou pokračovat v úspěšné spolupráci i na olympijských a paralympijských hrách v Pchjongčchangu 2018 a Tokiu 2020.

Deutsche Bahn zůstávají oficiálním partnerem německých olympioniků pro osobní přepravu, DB Schenker budou dále zajišťovat přepravu potřebného materiálu a zázemí. 
Prodloužení partnerství oznámili ve Frankfurtu freestyleová lyžařka z her v Soči Lisa Zimmermannová a Markus Rehm trojnásobný paralympijský vítěz z her v Londýně a Riu. Mateřská Deutsche Bahn podporuje německé paralympioniky již od roku 2002 a DB Schenker spolupracuje s německými olympioniky již od her v Sydney v roce 2000. Obě partnerství jsou tak nyní sjednocena pod Deutsche Bahn Group.
 
„Těší nás, že můžeme i nadále zajišťovat logistiku německým olympionikům, paralympionikům a německému olympijskému domu i na nadcházejících dvou olympijských hrách v Asii. Náš zkušený tým vytvoří sportovcům ten nejlepší možný servis, aby se mohli v klidu připravovat na své závody,“ říká Dr. Niklas Wilmking, ředitel letecké nákladní přepravy DB Schenker.
 
DB Schenker zajistí německým realizačním týmům bezproblémový přesun zázemí do místa konání her, včetně vyřízení formálních náležitosti spojených s přepravou.
Sportovci si u DB Schenker cení zkušeností i flexibility
 
 „Zkušený tým DB Schenker nás již podpořil na přechozích devíti olympijských hrách. Jsem nesmírně potěšen, že se budeme moci i nadále při přepravě spolehnout na flexibilitu a zkušenosti DB Schenker. Bez té bychom se neobešli při žádné zahraniční účasti našich sportovců. V příštích několika měsících budeme společně pracovat na tom, aby se německým sportovcům dostalo to nejlepší zázemí nutné pro jejich úspěch na zimních hrách v Pchjongjangu,“ říká Michael Vesper, výkonný ředitel německého olympijského svazu.
Prodloužení partnerství s německými olympioniky a paralympioniky je projevem společenské odpovědnosti DB Schenker nejen ke sportovcům.
 
„Paralympijské sporty se staly symbolem odhodlání a mobility, DB Schenker tak nepodporuje pouze špičkové sportovce, ale přispívá i ke zlepšení kvality života hendikepovaných v Německu,“ upřesňuje Friedhelm Julius Beucher, prezident německého paralympijského týmu.
 
Na poli sportovní logistiky je DB Schenker aktivní i v České republice
V České republice DB Schenker podporuje sportovce například při největším závodě v běžeckém lyžování Jizerská padesátka. Na její poslední ročník společnost zajistila přepravu více než 30 tun materiálu nutného pro bezchybné fungování celého závodu. DB Schenker tímto způsobem podporuje celý seriál běžeckého lyžování SkiTour. V letních měsících pak DB Schenker zajišťuje hladký průběh přepravy a logistiky běžeckého seriálu Běhej lesy, který má ve svém kalendáři celkem sedm zastávek po celé České republice. 
V minulosti česká pobočka DB Schenker přepravila zázemí České fotbalové reprezentace na mistrovství světa, zajišťovala přepravu bobové reprezentace na závody do zámoří nebo se podílela na logistice kolem motocyklové Velké ceny Brna. 
 

Přečtěte si také

Back to top button