Zprávy

SAP Leonardo přináší novinky pro internet věcí

Konference SAP Leonardo Live ve Frankfurtu představila nová řešení a služby z portfolia pro IoT.

Společnost SAP SE (NYSE: SAP) představila na konferenci SAP Leonardo Live, která probíhala 11. – 12. července ve Frankfurtu, novinky z portfolia zaměřeného na internet věcí (Internet of Things – IoT). Nová řešení využívají big data a analytiku a propojují lidi, věci a firmy se SAP Cloud Platform a s technologiemi, jako jsou strojové učení nebo blockchain. Tím umožňují využití internetu věcí v digitální logistice, výrobě a správě majetku. SAP také představil tři verze SAP Leonardo Innovation Services, služby, která zákazníkům poskytuje nástroje pro podporu plnění obchodních cílů v digitálním světě.
 
Mezi nová řešení z portfolia SAP Leonardo patří:
·        SAP Leonardo IoT Bridge: konfigurovatelné digitální řídicí středisko, které provozním manažerům poskytuje kompletní přehled o firemních procesech a umožňuje jim pracovat v reálném čase;
·        SAP Global Track and Trace: cloudové řešení pro sjednocené sledování, monitoring a reporting obchodních procesů napříč dodavatelským řetězcem;
·        SAP Leonardo IoT Edge, cloudový software pro výpočet a obchodní sémantiku umožňující fungování podnikových procesů v reálném čase;
·        SAP Digital Manufacturing Insights, centralizované cloudové řešení pro řízení výroby poskytující komplexní přehled o výrobě a umožňující optimalizaci výrobního procesu;
·        SAP Asset Manager, cloudová mobilní aplikace pro správu majetku, zásob, údržby a bezpečnosti.
 
Inovace v digitální logistice vyvíjí SAP společně s předními firmami včetně Bosch Group, globálního dodavatele technologií a služeb. SAP a Bosch umožňují zákazníkům využití databáze SAP HANA prostřednictvím Bosch IoT Cloud a díky tomu i zpracování velkých objemů dat v reálném čase. „Díky využití senzorů digitalizujeme logistiku. Spolu s SAP poskytujeme datové služby na základě lokace v reálném čase, stejně jako informace o teplotě a dalších podmínkách, díky čemuž pomáháme našim zákazníkům rychleji transformovat jejich dodavatelský řetězec,“ popsal Matthias Huelsmann, viceprezident pro logistiku ve společnosti Bosch.  

SAP Leonardo Innovation Services

Nová služba SAP Leonardo Innovation Services pomáhá firmám využít a propojit technologie včetně internetu věcí, strojového učení, analytiky, velkých dat, metodologie Design Thinking a blockchain. Zákazníci tak mají přístup k odborníkům a konzultantům, kteří jim pomohou bezpečně a efektivně nasadit jednotlivé nástroje. Podle specifických potřeb zákazníků nabízí SAP tři verze této služby:
·        Expresní edice: Poskytuje rychlou implementaci předdefinovaných IoT řešení v oblastech, jako je např. pohyb spotřebitelských produktů nebo 3D tisk náhradních dílů ve výrobě. Díky expresní verzi může zákazník implementovat řešení a přizpůsobit ho specifickým potřebám firmy za méně než osm týdnů.
·        Otevřená edice: Pomáhá zákazníkům vytvářet nová řešení uzpůsobená jejich specifickým obchodním výzvám, tato verze umožňuje realizovat celý proces od konceptu až po vznik prototypu do devíti týdnů. Otevřená edice zahrnuje přístup k SAP Cloud Platform a Digital Design Zone.
·        Firemní edice: Jedná se o rozšířenou otevřenou edici, která zahrnuje nejen přístup k SAP Cloud Platform a Digital Design Zone, ale také k showroomu SAP Leonardo Innovation Services s technologickými moduly a různými obchodními scénáři. Součástí této verze jsou také balíčky služeb SAP MaxAttention, SAP ActiveEmbedded a SAP Value Assurance.
 
Všechny tři edice SAP Leonardo Innovation Services jsou vyvinuty na SAP Cloud Platform, podnikové platformě poskytující komplexní nástroj a funkce pro vývoj aplikací bez nutnosti investovat do on-premise infrastruktury. „Nová služba v rámci portfolia SAP Leonardo nabízí naprosto bezpečný způsob, jak experimentovat s novými technologiemi. Naši zákazníci si tak mohou vybrat ty nejlepší nástroje pro podporu jejich specifického podnikání, aniž by museli naslepo investovat velké částky do řešení, s nimiž nemají žádné zkušenosti,“ uzavřel Michael Kleinemeier, člen představenstva SAP pro digitální obchod.
 
Více informací najdete v SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.
O společnosti SAP
SAP (NYSE: SAP), lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Díky tomu jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají více než 350 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992, letos slaví 25. výročí. Dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.Součástí SAP v České republice je také SAP Services (dříve SAP BSCE), SAP Ariba a Concur. Další informace naleznete nawww.sap.com.

Přečtěte si také

Back to top button