Zprávy

Nová generace Hyundai i30 získala pět hvězdiček od Euro NCAP

Hyundai i30 získal maximální hodnocení pěti hvězdiček od nezávislé organizace pro hodnocení vozidel Euro NCAP.

Tento výsledek podtrhuje úspěšnou strategii společnosti Hyundai, která spočívá v širokém využívání pokročilých bezpečnostních technologií a funkcí v celé modelové řadě i30. Nová generace i30 dosáhla nejvyšších výsledků v kategoriích hodnocení bezpečnosti dospělých i dětských pasažérů. Skvělé hodnocení získala i ohledně poskytovaných bezpečnostních systémů a asistentů, což dokazuje, že nová generace i30 je jedním z nejbezpečnějších a nejlépe vybavených vozidel ve svém segmentu.
 
„Pěti hvězdiček od společnosti Euro NCAP je odměnou za naše dlouhodobé úsilí poskytovat našim zákazníkům nejnovější bezpečnostní a technologicky vyspělá řešení,“ říká Thomas A. Schmid, výkonný ředitel společnosti Hyundai Motor Europe. „Jsme hrdí na to, že jsme prvním výrobcem automobilů, který získal pětihvězdičkový rating v tomto segmentu v rámci nového revidovaného systému hodnocení. S aktuálním standardním bezpečnostním balíčkem splňuje i30 nejvyšší očekávání zákazníků.“
 
Nejlepší standardní bezpečnostní balíček ve své třídě
V nové generaci i30 představuje Hyundai Motor nejnovější technologie aktivní bezpečnosti a řízení jízdy Hyundai SmartSense™. Komplexní balíček splňuje nejvyšší evropské bezpečnostní normy a obsahuje například Autonomní nouzové brzdění (AEB) s Varováním před čelním nárazem (FCWS), Systém detekce chodců, Adaptivní inteligentní tempomat,
 
Detekce slepých úhlů (BSD), Systém sledování únavy řidiče (DAA) a mnoho dalších.
Výsledky testů Euro NCAP vyzdvihly hlavně systém AEB, včetně Systému varování před kolizí (FCWS) a detekcí chodců, což jsou pokročilé funkce aktivní bezpečnosti, které upozorňují řidiče na nouzové situace.
 
Euro NCAP navíc ocenil Systém pro vedení vozu v jízdních pruzích (LKAS). Ten upozorňuje řidiče na nebezpečí při rychlostech nad 60 km/h monitorováním polohy vozu. Systém vydá zvuk předtím, než vozidlo překročí bílé, šedé nebo modré čáry. Řidiče varuje jak zvukově, tak vizuálně, aby se vrátil zpět do bezpečné zóny.

Přečtěte si také

Back to top button