Zprávy

Společnost H.Essers objednává 210 multimodálně použitelných návěsů Kögel

Poskytovatel logistických služeb H.Essers s hlavním sídlem v belgickém městě Genk nedávno objednal 210 nových jednotek Kögel Cargo Rail s výbavou RoRo.

Společnost H.Essers disponuje skladovou plochou 950 000 m², flotilou 1 460 nákladních vozidel a 3 050 návěsů a je tak jedním z největších a nejúspěšnějších poskytovatelů logistických služeb v Evropě. Podnik zaměstnává více než 5 400 pracovníků na 67 pracovištích v 15 zemích západní a východní Evropy. Společnost H.Essers se specializuje na přepravu a logistiku chemikálií, farmaceutických výrobků, zdravotnických produktů a zboží vysoké jakosti. Mimoto nabízí společnost H.Essers přepravu po železnici a lodní přepravu, aby udržovala uhlíkovou stopu na co nejnižší úrovni. K tomuto závazku budou v budoucnu přispívat i nové návěsy Kögel. 
 
Kögel Cargo Rail
210 návěsů určených pro multimodální dopravu je vybaveno zesíleným rámem podvozku. Díky hranám západek integrovaných v rámu, plachtové ochraně západek kleští a speciálním osám ve výbavě Rail lze návěsy Cargo Rail naložit i na železnici. Nové návěsy jsou dimenzovány pro flexibilní nakládku na nejběžnější kapsové železniční vagóny c, d, e, f, g a h. 
Přirozeně jsou návěsy certifikovány podle normy DIN EN 12642 XL a mají tedy schválení pro přepravu nákladními rychlovlaky s rychlostí až 140 km/h. 
 
Výbava RoRo pro těžké náklady
Volitelně lze návěsy pro lodní a trajektovou přepravu bez doprovodu kromě výbavy RoRo vybavit i diagonálním zesílením mezi podélníkem a vnějším rámem, kompaktní kluznou plochou o tloušťce deseti milimetrů, deskou točnice o tloušťce deseti milimetrů, čtyřmi páry vysokozátěžových vázacích ok se zkušební silou 12 000 kilogramů a štítky podle normy DIN EN 29367-2. Jeden pár standardních vázacích ok RoRo vpředu byl nahrazen párem vázacích ok RoRo na předním dílu rámu v oblasti hlavního čepu dále vně vlevo a vpravo. Další pár standardních vázacích ok RoRo vzadu byl nahrazen párem vysokozátěžových vázacích ok před ochranou podvozku. Toto opatření brání poškození na držáku osvětlení při používání řetězů. Navíc je v přední části mezi vnějším rámem a podélníkem namontovaná kluzná plocha o tloušťce osmi milimetrů. Výbavu RoRo pro těžké náklady doplňují zesílené podpěry sedla v provedení Ferry s válečky a ochranou podvozku zkrácenou na 2 340 milimetrů s kluznými patkami. 
 
Další rozmanitá individuální výbava H.Essers
Nosnost podlahy návěsu je dimenzována pro zvýšené zatížení náprav vysokozdvižného vozíku 8 000 kilogramů. Nad zakončovacím nosníkem vzadu je upevněn ocelový rýhovaný přejezdový plech o délce 720 milimetrů. Pro optimální zajištění nákladu je k dispozici ve vnějším děrovaném ocelovém rámu Vario-Fix 13 párů vázacích ok se silou v tahu 2 000 kg na oko. Navíc má volitelná ocelová dorazová lišta pro palety rozložení děr Vario-Fix. Kvůli ochraně vnitřní strany přední stěny před poškozením při každodenním používání je namontován pozinkovaný ocelový plech o tloušťce 2 milimetry a výšce 1 250 milimetrů. Přední stěnu lze dodatečně zesílit použitím dalšího ocelového plechu o tloušťce 5 milimetrů a výšce 500 milimetrů, který je i přinýtován k podlaze. Pro zvýšenou ochranu proti nárazu je zadní část vozidla vybavena zesílenými ocelovými nárazníky. Ochranu proti nárazu završuje ocelový úhelník o tloušťce osmi milimetrů příčně probíhající přes celou šířku a zamykací vačková ochrana uprostřed na zakončovacím plechu rámu. Pro ochranu proti odcizení zboží a ztížení vniknutí nevítaných pasažérů přes plachtu mají plachty návěsů výbavu proti vandalismu. V plachtě jsou pro tento účel integrována ocelová lana v rastru 160 x 160 milimetrů. K další speciální výbavě patří držák osvětlení z oceli, LED obrysová světla, LED vícekomorová světla, lana plachty se dvěma držáky a mnoho dalších.
 

Přečtěte si také

Back to top button