Zprávy

Jungheinrich AG získává cenu “Deutsche Post DHL Group Supplier Award 2017”

Deutsche Post DHL Group předala v pondělí 15. května 2017 v DHL Innovation Center poblíž Bonnu společnosti Jungheinrich AG cenu Supplier Award 2017 v kategorii “Trvale udržitelný rozvoj“.

Klíčového dodavatele si přední světový logistický koncern vybral z 90 přihlášených zájemců z celého světa.
 
Cena Deutsche Post DHL Group Supplier Award vznikla v roce 2016 a uděluje se v kategoriích “Trvale udržitelný rozvoj,” “Celkové provozní náklady,” “Inovace” a “Kvalita.” Cílem je prohloubit spolupráci s dodavateli a současně zhodnotit jejich příspěvek k programu Deutsche Post DHL Group “Strategy 2020 –Focus, Connect, Grow”.
 
“Nákup významně přispívá k dosažení finančních cílů podniku a podporuje svým zaměřením i nedávno přijatý cíl na ochranu klimatu nabídnout do roku 2050 logistické služby bez vzniku emisí. Cena Deutsche Post DHL Group Supplier Award je vyznamenáním pro dodavatele koncernu, který svými službami a aktivitami nejlépe prosazuje strategii společnosti DPDHL,” vysvětluje dr. Michael Niessen, vedoucí nákupu v Deutsche Post DHL Group.
 
Odborníci a vedoucí pracovníci Deutsche Post DHL Group ve spolupráci s German Association for Supply Chain Management, Procurement and Logistics (BME) analyzovali a posuzovali přihlášky ve třístupňovém procesu založeném na kritériích proaktivita a ovlivňování.
 
Se svými JUNGSTARS zajistil Jungheinrich AG vzrůstající podíl repasovaných manipulačních zařízení používaných v celé Evropě. Sekundárním využitím materiálů místo nové výroby se sníží emise CO2 asi o 80 procent na jedno manipulační zařízení. To představuje významný příspěvek k realizaci cílů trvale udržitelného rozvoje koncernu. Zároveň také flotila našich vozíků překonala dohodnuté výkonové cíle, např. s ohledem na dobu provozu, a to vše v konkurenčních podmínkách.
 
Dr Lars Brzoska, z představenstva Jungheinrich AG vysvětluje: “Abychom maximálně zvýšili přínos pro zákazníka, sázíme v Jungheinrichu již vice než 60 let na trvale udržitelná řešení. Jako rodinný podnik stále myslíme na potřeby budoucích generací. Udělení Deutsche Post DHL Group Supplier Award v kategorii trvale udržitelného rozvoje je tedy pro nás velmi významným oceněním naší práce orientované na spolehlivost a partnerství. Repasováním použitých zařízení darujeme našim vozíkům druhý život a značně snížíme jejich “uhlíkovou stopu”. Rozšířením našeho obchodního modelu a využitím špičkových technologií vyvinutých přímo v Jungheinrichu  – např. Li-Ion technologie pro zvýšení energetické efektivity – přebíráme i v budoucnu odpovědnost za ekologii a vytváříme předpoklady pro trvale udržitelný rozvoj podniku.”
 
Deutsche Post DHL Group
 
“Ocenění Supplier Award je vyjádřením zvláštního ocenění strategických dodavatelů Deutsche Post DHL Group. Předložené působivé koncepce zdůrazňují, jak je důležité a užitečné budovat partnerské vztahy s našimi dodavateli. Veškeré inovace a zlepšování výrobků a procesů nám pomáhá při plnění našich kvalitativních nároků a přináší užitek našim zákazníkům,” říká dr. Michael Niessen, vedoucí nákupu v Deutsche Post DHL Group, a gratuluje vyznamenaným dodavatelům.
 
Deutsche Post DHL Group je předním světovým poskytovatelem poštovních a logistických služeb. Koncern spojuje lidi a trhy a umožňuje globální obchodování. Sleduje strategický cíl stát se první volbou pro zákazníky, zaměstnavatele a investory v celosvětovém měřítku. Odpovědné podnikatelské jednání a angažovanost pro společnost a životní prostředí je příspěvkem koncernu celému světu. Deutsche Post DHL Group chce do roku 2050 dosáhnout cíle poskytovat logistické služby s nulovými emisemi.
 
Deutsche Post DHL Group spojuje dvě silné značky: Deutsche Post je předním evropským poskytovatelem poštovních služeb. DHL nabízí rozsáhlý sortiment služeb v oblasti mezinárodní expresní přepravy, nákladní dopravy, správy dodavatelského řetězce a řešení e-commerce. Deutsche Post DHL Group zaměstnává asi 510 000 pracovníků ve vice než 220 zemích celého světa. Koncern dosáhl v roce 2016 obratu vice než 57 miliard Euro.
 
Společnost Jungheinrich patří v celosvětovém měřítku k předním výrobcům vysokozdvižných a nízkozdvižných vozíků, skladové techniky, logistických systémů a služeb pro kompletní vnitropodnikovou logistiku. Jako výrobní společnost a zároveň poskytovatel služeb v oblasti vnitropodnikové logistiky nabízí společnost Jungheinrich svým zákazníkům rozsáhlý výrobní program vozíků, regálových systémů, souvisejících služeb a poradenství.
 

Přečtěte si také

Back to top button