Zprávy

CTP zavádí speciální systém měření energie

V rámci dlouhodobého cíle CTP – snižovat spotřebu energie ve svém portfoliu nemovitostí – společnost nově zavádí speciální inteligentní systém měření.

První park, ve kterém byl tento chytrý systém zaveden je CTPark Hranice. V současné době dochází k instalaci i ve Spielberk Office centru v Brně.
 
Zavedení speciálního systému měření je součástí dlouhodobé strategie CTP, která chce kontinuálně snižovat spotřebu energie ve svých CTParcích. Nový inteligentní systém automaticky sbírá údaje o spotřebě ze všech nastavených měřidel v krátkých intervalech a následně vyhodnocuje naměřené hodnoty a porovnává je vůči standardní spotřebě. Data jsou následně importována do interního softwaru CTP, kde s nimi můžou jednotliví nájemci dále pracovat. Řešení šetří životní prostředí, čas i finanční prostředky.
 
„Inteligentní měření poskytuje více údajů o spotřebě energie, než mohou technici sbírat ručně. Prostřednictvím nasbíraných dat tak mají naši nájemci možnost pravidelně sledovat svoji spotřebu energie a zjistit, kde mohou ušetřit. Monitorování pomáhá definovat běžnou spotřebu. Když se hodnota spotřeby energie odchyluje od té standardní, systém zjistí příčinu a navrhne řešení,“ doplňuje Stefan de Goeij, šéf oddělení Property Management CTP.
  
Projekt navazuje na předchozí úspěšné snižování spotřeby energie v CTParcích prostřednictvím výměny osvětlení za LED v prostorách o celkové rozloze 250 000 m2. Tento krok jen v loňském roce přinesl snížení spotřeby o 5 procent. V letošním roce společnost plánuje vyměnit 400 000 m2 LED osvětlení.

Přečtěte si také

Back to top button