Zprávy

Systém sledování tlaku v pneumatikách ContiPressureCheck™ společnosti Continental byl integrovaný do telematického řešení společnosti Ruptela

Ruptela UAB poskytovatel softwarových řešení se sídlem v Litvě pro monitorování vozidel v reálném čase a pro optimalizaci procesů řízení vozového parku do svých telematických nástrojů integroval systém ContiPressureCheck™.

Dopravní společnosti využívající zařízení Ruptela tak mohou využívat výhody komplexního řešení řízení vozového parku –  včetně monitorování pneumatik v reálném čase.
„To, že ContiPressureCheck je integrován do systémů nezávislé telematické společností Ruptela, je jasným signálem pozitivního přijetí našeho monitoringu tlaku v pneumatikách. Spolupráce s jiným poskytovatelem telematických řešení potvrzuje, že ContiPressureCheck je řešením s přidanou hodnotou, které dopravcům umožňuje generovat reálné úspory a efektivně nakládat s pneumatikami v jejich vozovém parku,“ říká Daniel Gainza, marketingový ředitel společnosti Continental Truck Tires EMEA (Evropa, Blízký východ, Afrika).
 
„Naším posláním je poskytovat dopravním společnostem integrovaná řešení. Proto jsme si vybrali systém ContiPressureCheck. Systém monitorování tlaku v pneumatikách společnosti Continental měří tlak a teplotu v pneumatikách v reálném čase a díky tomu představuje významné rozšíření portfolia nabízených řešení. Prostřednictvím tohoto systému poskytujeme klientům efektivní řešení, které nejen optimalizuje spotřebu paliva a životnost pneumatik, ale také snižuje provozní náklady na vozový park,“ říká Andrius Rupšys, zakladatel a prezident společnosti Ruptela.
 
Díky integraci obou systémů bude monitorování tlaku v pneumatikách snazší a transparentnější. Údaje o pneumatikách, které systém ContiPressureCheck  shromažďuje v reálném čase, budou k dispozici dispečerům i řidičům vozidel – díky telematickému systému Ruptela. Pokud dojde k odchylce od definovaných hodnot, vedoucí vozového parku i řidiči budou schopni rychle reagovat – tak, aby zabránili případným časově náročným prostojům.

Systém ContiPressureCheck sestává z jednoho vysílače o délce 2 cm a váze méně než 20 gramů, čidel a procesoru připevněného v gumovém držáku na vnitřní stranu běhounu pneumatiky. Při výměně pneumatiky lze procesor z držáku vyjmout a znovu použít u nové pneumatiky. Baterie vydrží přibližně šest let nebo 600 000 km. Systém ContiPressureCheck funguje se všemi značkami pneumatik a u všech vozidel.

Přečtěte si také

Back to top button