Zprávy

Německé banky Helaba a pbb Deutsche Pfandbriefbank poskytnou CTP úvěr ve výši 177 milionů EUR

Německé banky Helaba a pbb Deutsche Pfandbriefbank poskytnou CTP úvěr ve výši 177 milionů EUR na refinancování CTParku Bor, který je největším průmyslovým parkem CTP ve střední Evropě.

Půjčka bude financována v rámci klubové dohody, kdy každý z partnerů poskytne prostředky ve výši 50 %. Společnost Helaba je zprostředkovatelem dohody. Transakce byla uzavřena v dubnu letošního roku a bude trvat sedm let.
 
Dohodnutá transakce poskytne prostředky na částečné refinancování devíti průmyslových nemovitostí o celkové rozloze 393 000 m² s možností dalšího rozšíření. CTPark Bor se nachází 15 km od česko-německých hranic a proto se stal sídlem významných distribučních společností, které díky jeho strategické lokaci mohou pohodlně zásobovat oba trhy najednou.
 
„CTPark Bor jsme začali budovat mezi lety 2005/2006 a v současné době zde můžeme nabídnout prostory o celkové rozloze více než 390 000 m2.  V rámci dalšího rozvoje plánujeme rozšířit park o dalších 210 000 m2. Celková zastavěná plocha tak dosáhne rozlohy 600 000 m2. V parku sídlí velké portfolio mezinárodních klientů, jako jsou společnosti Bridgestone, Primark a TechData, které působí jako výrobní i logistické společnosti a z CTParku Bor poskytují své služby zákazníkům ze střední a východní Evropy, Německa a severní Francie. Proto nás nová dohoda s těmito dvěma silnými finančními partnery velmi těší a je potvrzením naší dlouholeté úspěšné spolupráce,“ uvádí Radek Zeman, finanční ředitel CTP.
 
„Jsme rádi, že jsme mohli navázat na dlouholetou spolupráci s CTP, jedním z největších a nejprofesionálnějších vlastníků a provozovatelů průmyslových nemovitostí ve střední Evropě. Logistický sektor a český trh nabízejí mnoho obchodních příležitostí jak pro naše klienty, tak pro nás samotné,“ říká Michael Kroeger, vedoucí oddělení mezinárodních realitních transakcí ve společnosti Helaba.
 
„Se společností CTP dlouhodobě spolupracujeme a několik let spolufinancujeme zejména CTPark Bor. Je pro nás tedy velkým potěšením potvrdit tento vztah klubovou dohodou s našimi partnery v Helabě a těšíme se na další spolupráci v budoucnu. Český logistický trh je opravdu jedním z nejzajímavějších odvětví ve střední a východní Evropě,“ dodává Charles Balch, vedoucí oddělení Real Estate Finance International pro Spojené království a střední a východní Evropu pbb Deutsche Pfandbriefbank.
                                                                                                                                   

Přečtěte si také

Back to top button