Zprávy

Nejlepší průmyslová zóna střední Evropy je v Chebu

Chebský průmyslový park je nejlepší ve střední Evropě. To je závěrečné hodnocení řady expertů, kteří srovnávali průmyslové parky napříč zejména střední Evropou v rámci CIJ Awards 2017.

Pozici nejlepšího parku dle odborníků Cheb získal díky investicím skupiny Accolade do nájemních industriálních budov pro společnosti DHL, BWI a Tchibo. Žádný jiný park nebyl výkonnější. Právě budova skupiny Accolade pro Tchibo pak získala další nej, když byla vyhodnocena jako nejlepší samostatná průmyslová budova určená k pronájmu. Developerem průmyslového parku je společnost Panattoni Europe.
 
Do rozvoje chebské průmyslové zóny budeme investovat dál. Už dnes tu pronajímáme přes 100 000 m2 industriální plochy a tuto velikost chceme více než zdvojnásobit,“ říká Milan Kratina, CEO skupiny Accolade. „Ocenění jsou skvělá. Nepochybně i investory do fondu Accolade potěší, když vědí, že se s námi podílejí na tom nejlepším, co lze dnes v Evropě najít.“
 
„Konkrétním důkazem o významu průmyslové zóny v Chebu je zájem dalších potenciálních nájemců – a ten je stále vysoký. Očekávám, že v Chebu postupně vyroste jeden z největších průmyslových parků ve střední Evropě. Odhadujeme, že naše nájemní budovy v Chebu dosáhnou postupně hodnoty pěti miliard korun,“ dodává Kratina.
 
Ve stávající trojici nájemních budov skupiny Accolade v Chebu působí společnosti DHL, BWI a Tchibo. DHL zde má distribuční i servisní zázemí pro zákazníky satelitní televize Sky Deutschland. Společnost BWI v Chebu vyrábí tlumiče pro prémiové automobilové značky, jejími zákazníky je například BMW, Volvo, Audi ale i Opel.
 
Třetím nájemcem Accolade v Chebu je společnost Tchibo. Ta si pronajímá necelých 40 000 m2, už za několik měsíců se ale rozšíří i do druhé části své budovy a celkem bude v Chebu využívat bezmála 80 000 m2 nájemní plochy. Stavba pro Tchibo se také stane druhou největší industriální nájemní budovou, která kdy v České republice vznikla. Společnost Tchibo je známá jako prodejce kávy, je ale také jedním z největších online prodejců oblečení a doplňků. A právě jako zázemí pro svoje online aktivity nájemní prostory v Chebu využívá.
 
Experti oslovení CIJ porovnávali průmyslové parky zemí střední, východní a jihovýchodní Evropy. Celkem bylo do hodnocení zapojeno na šest stovek odborníků zaměřených na komerční nemovitosti. Hodnocení bylo dvoustupňové, do síně slávy, kam byla uvedena průmyslová zóna v Chebu a nájemní budova pro Tchibo, se mohli dostat pouze vítězově prvních kol dle jednotlivých hodnocených zemí, tedy České republiky, Slovenska, Polska, Maďarska, Rumunska a Srbska. Jednotlivá národní hodnocení komerčních nemovitostí CIJ Awards běží už šestnáct let.

Přečtěte si také

Back to top button