Zprávy

Společnost Vishay používá platformu SPOT k řízení dodavatelského řetězce

Vishay Intertechnology, Inc., americká společnost kótovaná na newyorské burze a uvedená na seznamu Fortune 1000 List, patří mezi největší světové výrobce diskrétních polovodičů a pasivních elektronických komponentů.

Od roku 2000 používá společnost Vishay pro řízení odběratelsko-dodavatelského řetězce a organizaci svých logistických aktivit platformu SPOT, na kterou klade vysoké nároky, což přispělo k jejímu vývoji.
Efektivní řízení odběratelsko-dodavatelského řetězce je základním faktorem pro úspěch jakéhokoliv mezinárodního obchodu. Vishay se již 15 let spoléhá na platformu SPOT, kterou vyvinula společnost cargo-partner, poskytovatel komplexních logistických služeb a souvisejících informačních technologií. Úspěšná spolupráce společností Vishay a cargo-partner trvá již od roku 2000, kdy na začátku tohoto dlouhodobého obchodního partnerství stálo zajišťování leteckých exportních přeprav a podrobné konzultace.
 
„Působivý rozsah funkcí“
cargo-partner zajišťuje přepravu veškerých zásilek společnosti Vishay do USA včetně celního odbavení a doručení z centrálního distribučního střediska až na místo určení. Sledování zásilek, komunikace i správa dat a dokumentů je zajišťováno prostřednictvím platformy pro řízení odběratelsko-dodavatelského řetězce SPOT od cargo-partner. Společnost Vishay vlastně stála u zrodu této aplikace. Požadavky Vishay na optimalizaci jejího dodavatelského řetězce prostřednictvím cíleného hlášení a sledování přispěl k dalšímu vývoji této platformy. Karl Haussteiner, viceprezident pro globální logistiku společnosti Vishay, vzpomíná: „Když společnost cargo-partner spustila v roce 2000 aplikaci SPOT, byli jsme mezi jejími prvními uživateli. Z původně jednoduchého sledovacího nástroje se stalo sofistikované řešení s působivým rozsahem funkcí. SPOT má pro řízení a sledování našich dodavatelských řetězců zásadní důležitost.”
 
Spolehlivost a krátká reakční doba
Společnost Vishay patří mezi největší světové výrobce elektronických komponentů. Od svého logistického partnera očekává vysoký stupeň spolehlivosti ve standardních procesech a krátkou reakční dobu a flexibilitu v případě neočekávaných událostí. Služby, které společnost cargo-partner pro Vishay zajišťuje, zahrnují leteckou přepravu z Evropy do celého světa a z Číny do Evropy a USA. cargo-partner dále společnosti Vishay poskytuje expresní kamionovou přepravu v rámci Evropy a skladovací služby v Maďarsku a Šanghaji. Na podzim roku 2016 společnost cargo-partner zahájila provoz skladu s plochou 3.700 čtverečních metrů, který byl navržen speciálně podle požadavků Vishay na skladování elektronických komponentů.
 
Vídeň, Březen 2017
O společnosti cargo-partner
cargo-partner je soukromá společnost střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie s obzvláštní specializací na leteckou a námořní přepravu. Díky inovativním službám přinášíme našim zákazníkům značné výhody v podobě optimalizace prodeje
a řízení nákupu. Jako integrovaný logistický partner stále objevujeme nové cesty k zákazníkům
a hybnou silou veškerých našich aktivit a dalšího vývoje je nadšení pro kvalitní služby na regionální, národní a mezinárodní úrovni. Skupina cargo-partner úspěšně působí na trhu mezinárodní přepravy

 

a logistiky již více než tři dekády. Výše obratu společnosti v roce 2016 činila 541 milionů eur a na jejím úspěchu se podílelo více než 2.588 zaměstnanců z poboček po celé západní, střední a východní Evropě, v severovýchodní a jihovýchodní Asii, v zemích Indického subkontinentu a v Severní Americe.

Přečtěte si také

Back to top button